hát ezt a kaját is a szükség szülte,mert csak ezek az alapanyagok voltak a hűtőben,és ebben a melegben lusta voltam a piacra menni, ráadásul nagyon ízletes is,mert maguk zöldségek, amik belekerültek a fasírtba,azok emelik az étel élvezeti értékét,na és hát a párolt rizs.......ja, és a kovászolt uborka...........
Hozzávalók
- 1 db padlizsán
- 1 db cukkini
- 50 dkg darált hús,sertés,borjú,marha......kinek melyikre tellik
- 4 dl rizs
- 2 tojás
- 4 db száraz,szikkadt zsemle / kenyér féleségek /
- 1 fej vöröshagyma
- 1 tk.őrölt pirospaprika
- só ízlés szerint
- kevés zsemlyemorzsa,ebben megforgatom majd a fasírtokat sütés előtt
- olaj a sütéshez
Elkészítés
- hagymát,cukkinit,padlizsánt,a tisztítást követően felaprítom
- majd a felaprított zöldségeket a hagymával együtt megdinsztelem
- a szikkadt zsemléket vízben áztatom,majd teljesen kifacsarom a vizet belőle
- a darált húst egy keverőtálba teszem,jöhet a kifacsart zsemlye,2 db tojás,a megdinsztelt zöldséges hagyma,némi piros paprika,só amennyit a szám íze kíván
- most laza mozdulatokkal össze keverem az anyagot,ha készen van akkor a hűtőben 10 percig pihentetem,hogy az ízek jól összeérjenek
- a rizsnek felteszek 0.5 dl vizet,ha felforrt akkor sózom,és hozzáadom a rizst,közepesre veszem a lángot,majd addig főzöm a rizst amíg a főzővizet el nem főtte,ez után elzárom a gázt,és az edényt lefedve hagyom,hogy a saját gőzében párolódjon meg a rizs
- egy magas falú serpenyőben olajat hevítek,a fasírt alapot kiveszem a hűtőből,és nedves kézzel kis labdacsokat,illetve "pogácsákat"formázok ,bele forgatom a zsemlyemorzsába,majd a közben felhevített olajban ropogósra sütöm
Jó étvágyat hozzá:))))
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése