ez az íz kavalkád kissé hasonlít a Kínai édes-savanyú szósszal készült sülthöz,amit ugye sertés,kacsa, csirke hús mellé adnak,és még kitudja milyen hús féleségekhez is fel tálalják ezt az igen csak ízletes szószt....
no de térjünk a lényegre,ez most nem a kínai változat,igaz némely össze tevő utalhat rá,de nem ..........amúgy meg az alább leírt összetevők viszont szükségesek az ízhatás eléréséhez.............
Hozzávalók
- 4 ek.sűrített paradicsom szósz
- 4 gerezd zúzott fokhagyma
- 3 ek.barna cukor
- 4 ek.édes chiliszósz
- 4 ek.sötét szójaszósz
- 1 kg.csirkeszány
- 1 fej fehér káposzta, lereszelve,közepes lyukú reszelőn
- 1 db.vöröshagyma,de ez jó nagy legyen,ezt nagyon vékonyra kell felszeletelni
- 3 db.sárgarépa,közepes nagyságúak,lereszelve,közepes lyukú reszelőn
- 8 ek.majonéz
- só
- őrölt bors
Elkészítés
- Előmelegítem a sütőt 200 fokra
- Egy nagy tálba teszem a paradicsomot,fokhagymát,cukrot,az édes chili szósz felét,és a szója szószt,sózom,borsozom,összekeverem,és hagyom állni kb,1/2 óráig így az ízek jól össze érnek
- a megtisztított csirkeszárnyakat belehelyezem a szószba,és megforgatom,hogy a szósz mindenhol érje,szintén pihentetem egy kis ideig így is,de most a hűtőben 1/5 órát
- na lejárt a pihi,gyerünk a cuccot a szoláriumba helyezni..............
- fogok egy megfelelő nagyságú tepsit,vagy egy olyan magas falú sütő alkalmatosságot ami bírja a hőt,és ebbe helyezem a szósszal bevont csirkeszárnyakat,sőt az egész szószt ráöntöm,zutty irány a sütőbe vele,itt 35-40 perc alatt szép aranybarnára sülnek a szárnyacskák
- eközben elkészítem a káposztasalátát............
- egy salátás tálban a káposztát,répát,a maradék chili szószt,a majonézzel összekeverem,sózom borsozom ízlés szerint
- a közben elkészült csirke szárnyakat egy tálba szedem,a saláta az marad a salátás tálban,így mindenki abból,és annyit szed magának amennyit akar,az az amennyit meg bír enni
italnak én egy üveg, és jó pince hideg muskotályost gondolnék hozzá........
Jó étvágyat:)))))
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése