nos ez az étel akár még fő helyen is szerepelhetne,bár az igazság az,hogy ez inkább egy kímélő étrend része,ezt nyugodtan eheti a diétázó,a cukorbeteg,vagy aki csak oda figyel arra,hogy mennyit akar enni
Hozzávalók
- 15 dkg zöldbab
- 25 dkg tisztított csirkemáj
- 1 ek.olivaolaj
- 1/2 tk.friss,vagy szárított rozmaring
- 1 fej cikória saláta
- 1 csokor zsázsa
- 3 ek,balzsamecet
- tengeri só
- forrásban lévő sós vízben 3 percig főzöm a zöld babot,leszűröm,és melegen tartom
- a májat,rozmaringgal fűszerezem,majd egy nagyobb serpenyőben oliva olajon 6 percig sütöm a fűszerezett májat,akkor jó ha szép barna,és a közepe kissé rózsaszínű a májnak
- a cikóriát leveleire szedem,és a zsázsával együtt átmosom,majd lecsepegtetem
- jöhet a tálalás.............
- egy jó nagy lapos tálon elrendezem a babot,cikóriát,és a zsázsát,mehet rá a serpenyőből a csirke máj
- a vissza maradt szafthoz balzsamecetet öntök és felfőzöm /enyhén besűrítem /majd ezzel a szósszal meglocsolom a salátát,és készen is vagyok
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése