nagyon ütős egy egytálétel,csak ajánlani tudom mindenkinek
Hozzávalók
- 20 dkg basmati rizs
- 1 ek.olivaolaj
- 1 db vöröshagyma
- 1 ágacsa rozmaring,vagy 1 tk szárított
- 25 dkg sampinyon gomba/ez a csiperke csak flancosul/
- vagy mezei csiperke/szegfűgomba/
- de jó a barna tinóru is
- ezek közül bármelyik jó
- 2 db Californiai piros paprika
- 40 dkg koktél paradicsom
- 4,5 dl zöldségalaplé ezt leveskockából is lehet
- 1 csokor petrezselyem
- frissen őrölt fekete bors
- só
Elkészítés
- a sütőt előmelegítem 190C fokra/légkeverésesnél 170 C fokra/
- a rizst többször átmosom hideg folyóvíz alatt
- a vöröshagymát tisztítom,majd apróra darabolom
- egy közepes nagyságú lábosban olivaolajat hevítek /1 ek./majd beleteszem a hagymát,és puhára pirítom,ez a dinsztelés utáni állapot
- mehet bele a rozmaring levél amit előtte felaprítottam
- egy percig együtt pirítom tovább a hagymával,és máris teszem bele a gombát amiket a mosást 6 forróvízzel leöblítettem/követően felnegyedeltem
- rövid ideig együtt pirítok mindent,de nem hagyom,hogy gomba nagyon kieressze a levét,de betartom az aranyszabályt amely a következő:
- máris teszem hozzájuk a rizst,össze keverem,hogy az olaj mindenhol egyenletesen érje a rizst
- teszem a paradicsomokat,a paprikát amiket előtte mostam,és feldaraboltam,keverek rajtuk egyet,és felöntöm az alaplével,borsozom,sózom,fedő alatt készre sütöm az előmelegített sütőben,ez kb.20-25 percig tart,tálaláskor frissen aprított petrezselyemmel megszórni illik
Jó étvágyat:))))
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése