

a majonézes padlizsánkrém egy másik dimenziót nyitott meg előttem,ezt a receptet egy általam nagyon kedvelt szakács asszonytól lestem el,aki nem más mint Zilahy Ágnes, a méltán híres szakácsasszony,aki nagy tudója volt az Erdélyi konyha titkoknak
Hozzávalók

- 3 db padlizsán
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db nagy fej lila hagyma,vagy vöröshagyma
- só
- fehér bors őrölve
- majonéz kb.5 teáskanálnyi
- 1/2 citrom leve
- kenyér szeletek,illetve én zsemlét használtam

- persze a sütőben is lehet ezt csinálni csak nem nyeri el azt jó füstös égett ízt,ha valaki szabad tűzön csinálja akkor az jár a legjobban,de a vas lemez ott is kell
- szóval a padlizsánokat megsütöm,
a héjukat lehúzom,

- és félre teszem egy kissé hűlni




- a kihűlt padlizsánokat tálba teszem,
mellé a hagymát,fokhagymát majonézt,sózom,borsozom,de óvatosan,hogy a padlizsán füstös íze domináljon,és egyik hozzávaló se nyomja el a másikat,és a 1/2 citrom levét ráfacsarom
- egy kézi mixerrel pépesre keverem
,és ha kell utána ízesítem még
- a zsemléket felszeleteltem,és a vaslemezen megpirítottam

- jöhet a tálalás....................

ha valaki kedveli akkor szeleteljen fel paradicsomot,és paprikát,majd a padlizsánkrémmel megkent pirítosra ráhelyezve fogyassza el egészséggel

Jó étvágyat :))))))
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése