na ez aztán a finomság,akik szeretik a különleges ízeket azok most ne fogják magukat vissza,és a konyha művészet különben is arról szól,hogy mindig merjünk kísérletezni...........
Hozzávalók:
- 8 szelet rövid karaj,ha mi magunk nem tudjuk ki csontozni,és vékonyra szeletelni,akkor kérjük meg a hentest,hogy csontozza ki,és szeletelje fel nekünk a húst
- 8 dkg liszt
- 2 db tojás
- 0,5 dl tej
- 15-20 dkg kókusz reszelék
- olaj a sütéshez
- só ízlés szerint,de ezzel óvatosan,nehogy túl sózzátok a húst,mert akkor igen csak fura összhatás lesz a szátokban a sótól,és a kókusztól
Elkészítés:
- a hússzeletek enyhén ki klopfolom,kicsit sózom
- a tojást felverem,és összekeverem a tejjel
- elsőre a hús szeleteket megforgatom a lisztben
- majd az előzőleg felvert tejes tojásba,mártom őket......no persze nem egyszerre,ha nem egyenként
- ezt követően,irány a kókusz reszelék,és jól benyomkodom a hússzeleteket,hogy minden hol egyenletesen befedje a húst
- közbe a serpenyőben az olajat felhevítem,de nem túl forróra mert akkor a hús szeletek megégnének
- szóval amikor eléggé forró az olaj, / mondjuk közepes lángon /akkor jöhetnek a husikák,és szép pirosra sütöm a kókusszal borított hús szeleteket
- köretnek mondjuk sima főtt rizst ajánlanék,amibe belefőztem egy marék sós mogyorót,és egy kevés mazsolát,de még csavarhattok rajta egy kicsit ha pár szem szegfűszeget is dobtok a rizsre a mogyoróval,és mazsolával együtt amikor forr a víz,hiszen akkor mehet csak a rizs bele az edénybe,ez nem pirított rizs hanem főzött,párolt rizs...........
Jó étvágyat hozzá...........
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése