Sziszi konyha 2.

Kellemes időtöltést kívánok neked .Köszönöm amiért megnézted a blogot.Remélem találtál kedvedre valót a receptek között.Ha gondolod,nézzél be a másik blogomra is.http://sziszikonyha2.blogspot.hu

2012. június 4., hétfő

sertés rövid karaj,kókuszbundában sütve


na ez aztán a finomság,akik szeretik a különleges ízeket azok most ne fogják magukat vissza,és a konyha művészet különben is arról szól,hogy mindig merjünk kísérletezni...........

Hozzávalók:
  • 8 szelet rövid karaj,ha mi magunk nem tudjuk ki csontozni,és vékonyra szeletelni,akkor kérjük meg a hentest,hogy csontozza ki,és szeletelje fel nekünk a húst
  • 8 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 0,5 dl tej
  • 15-20 dkg kókusz reszelék
  • olaj a sütéshez
  • só ízlés szerint,de ezzel óvatosan,nehogy túl sózzátok a húst,mert akkor igen csak fura összhatás lesz a szátokban a sótól,és a kókusztól

Elkészítés:

  • a hússzeletek enyhén ki klopfolom,kicsit sózom
  • a tojást felverem,és összekeverem a tejjel
  • elsőre a hús szeleteket megforgatom a lisztben
  • majd az előzőleg felvert tejes tojásba,mártom őket......no persze nem egyszerre,ha nem egyenként
  • ezt követően,irány a kókusz reszelék,és jól benyomkodom a hússzeleteket,hogy minden hol egyenletesen befedje a húst
  • közbe a serpenyőben az olajat felhevítem,de nem túl forróra mert akkor a hús szeletek megégnének
  • szóval amikor eléggé forró az olaj, / mondjuk közepes lángon /akkor jöhetnek a husikák,és szép pirosra sütöm a kókusszal borított hús szeleteket
  • köretnek mondjuk sima főtt rizst ajánlanék,amibe belefőztem egy marék sós mogyorót,és egy kevés mazsolát,de még csavarhattok rajta egy kicsit ha pár szem szegfűszeget is dobtok a rizsre a mogyoróval,és mazsolával együtt amikor forr a víz,hiszen akkor mehet csak a rizs bele az edénybe,ez nem pirított rizs hanem főzött,párolt rizs...........

Jó étvágyat hozzá...........

Nincsenek megjegyzések: