ez is egyfajta ínyencség,hiszen nem minden nap csinál az ember fia,lánya egy ilyen ételt és teszi a kritikus család tagja ,illetve a vendégek elé..............
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell felcsíkozva
- 1 csomag vajas leveles tészta,ez általában a Hipermarketek hűtőpultjainál található
- 6 szelet proscuitto crudo,de bármilyen szeletelt sonka megteszi,ha az említett Olasz sonka drága lenne...........ahh a Lidl-ben kapható vákum fóliázott Feketeerdei sonka,no ez aztán tényleg jó hozzá
- 1 db tojás
- 1 evőkanál szárnyas fűszerkeverék,ha van otthon, kimondottan szárnyas sültekhez ,ha nincsen akkor készítsetek magatoknak fűszerkeveréket,tengeri nagy szemű só,szemes bors,oregáno,köménymag,rózsabors,fokhagyma,bazsalikom,szárított chili........ilyesmik összeőrlésével majd ezek össze keverésével,bármilyen száraz fűszer sót tudtok ti magatok előállítani..................de bármit össze lehet tenni bármivel,csak a fantázia,és az ízlelő bimbó a határ...........azért az olivát ki nem hagynám soha:)))
- egy fajta mártást is csinálni kell hozzá,íme a hozzávalók:1 dl.oliva olaj,1 evőkanál 10% ecet,1 db tojásnak a sárgája,1 KK.cukor,1/4 db mixerrer pépesített uborka / kigyó/,1 kk.étkezési kukorica keményítő,1/2 fej vöröshagyma lereszelve,pár csepp worcestershire szósz,1 mk.mustármag..............de ezektől nyugodtan ellehet térni,ez nincsen kőbe vésve,a mártáshoz a ti ízléseteknek megfelelő alkotó elemeket válasszatok...
Elkészítés:
- a felcsíkozott csirkemellet beleforgatom a zöld fűszeres pácba,a mártásba,és egy órára beteszem a frigoba,hagy járja át jól a fűszer a húst,addig is van időm a többi munkálatokra előkészülni
- a leveles tésztát kicsomagolom,és annyi egyforma négyzetet vágok ki belőle amennyit csak ki ad a tészta,de arra vigyázatok,hogy azért ne legyenek nagyon kicsik azok a négyzetek
- az így nyert tészta négyzetekre,ráhelyezek egy egy sonka szeletet
- jöhet a csirkemell a frigobol
- a bepácolt felcsíkozott csirkemellből kisebb halmokat helyezek a sonka szeletekre
- majd a tészta széleit mint egy batyut össze fogom és egyet csavarintok rajta,hogy ne nyíljon szét a batyu,lehet úgy is csinálni mint a túrós batyut,hogy felhajtom a tészta lelógó oldalait a hús halom tetejére,csak akkor előtte tojás sárgájával be kell kenni a tészta széleit,hogy egymáshoz tudjanak tapadni
- ha elkészültek a batyuk,akkor be kenem őket tojással,és 160C fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütöm
- no hát sok sikert a próbához............
- zöld salátával,és friss paradicsommal...........hmmmmm
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése