húúúúúúúúúúú az egyik kedvencem,ha nem a legnagyobb....a PARADICSOMLEVES....egyszerűen imádom,ezt régen mindig betűtésztával csinálta édesanyám/+/ imádtam,de volt amikor rizst főzött bele,de a tarhonyás változatát is imádom,sőtt a széles metéltes változat,vagy a gyufa tésztás........á nagyon sokáig tudnám sorólni,hogy mennyi féle fajata betéttel csinálta anya......jajj be kár,hogy már nem tud nekem főzni az én drága anyucikám.:((((
Hozzávalók
- 50 dkg.paradicsom,ha igazán jót akartok főzni akkor a lukullusz paradicsomot válasszátok
- 1 ek.kristálycukor
- 1 dl. zöldségalaplé,ezt egy egy leveskockából is elkészíthetitek
- Tabasco,és Worcestershire szósz ízlés szerinti mennyiség
- 2 ek.mascarpone
- 1 csokor friss bazsalikom levél
- 1 közepes nagyságú ciabatta
- 2 gerezd fokhagyma félbe vágva
- 125 gmozarella
Elkészítés
- a paradicsomokat forró vízbe dobom egy pár percig,majd rögtön hideg vízbe teszem,így könnyen letudom húzni a héjátezek után egy megfelelő mélységű lábosba teszem a paradicsomot,a szószokat,a cukrot,és felöntöm az alaplével,sózom,borsozom,lassú tűzön felfőzöm,ez úgy 15-20 perc ,ez pontosan addig tart amíg a paradicsomok szét nem főnek,de a végén úgy is át passzírozom egy szűrőn,vagy bot mixerrel össze keverem
- a vége felé a főzésnek hozzá adagolom a mascarpone sajtot,és közben óvatosan kevergetem,az az egyenletesen eloszlatom benne a sajtot............készen is van ,félre húzom a tűzhelyszélére de arra figyelek,hogy melegen tartsam amíg a mártogatáshoz szükséges kenyérkéket gyorsan elkészítem
- a ciabattát felszelem,és kettő ujjnyi széles szeletkéket csinálok ,ezeket a sütőben a rácson aranybarnára pirítom,bekenem a fokhagymával,ráteszem a mascarpone sajtot mindegyik szeletkére,irány vissza a sütő,megvárom amíg szépen ráolvad,és kissé megpirulnak
- készen van minden .............jöhet az élvezet..............tálalásnál a bazsalikomból tépkedek egy maréknyit,majd a leves tetejére szórom...........
Jó étvágyat hozzá:)))))
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése