Sziszi konyha 2.

Kellemes időtöltést kívánok neked .Köszönöm amiért megnézted a blogot.Remélem találtál kedvedre valót a receptek között.Ha gondolod,nézzél be a másik blogomra is.http://sziszikonyha2.blogspot.hu

2012. június 18., hétfő

Paradicsomleves,sajtos-fokhagymás kenyérkékkel




húúúúúúúúúúú az egyik kedvencem,ha nem a legnagyobb....a PARADICSOMLEVES....egyszerűen imádom,ezt régen mindig betűtésztával csinálta édesanyám/+/ imádtam,de volt amikor rizst főzött bele,de a tarhonyás változatát is imádom,sőtt a széles metéltes változat,vagy a gyufa tésztás........á nagyon sokáig tudnám sorólni,hogy mennyi féle fajata betéttel csinálta anya......jajj be kár,hogy már nem tud nekem főzni az én drága anyucikám.:((((


Hozzávalók
  1. 50 dkg.paradicsom,ha igazán jót akartok főzni akkor a lukullusz paradicsomot válasszátok
  2. 1 ek.kristálycukor
  3. 1 dl. zöldségalaplé,ezt egy egy leveskockából is elkészíthetitek
  4. Tabasco,és Worcestershire szósz ízlés szerinti mennyiség
  5. 2 ek.mascarpone
  6. 1 csokor friss bazsalikom levél
  7. 1 közepes nagyságú ciabatta
  8. 2 gerezd fokhagyma félbe vágva
  9. 125 gmozarella


Elkészítés

  • a paradicsomokat forró vízbe dobom egy pár percig,majd rögtön hideg vízbe teszem,így könnyen letudom húzni a héjátezek után egy megfelelő mélységű lábosba teszem a paradicsomot,a szószokat,a cukrot,és felöntöm az alaplével,sózom,borsozom,lassú tűzön felfőzöm,ez úgy 15-20 perc ,ez pontosan addig tart amíg a paradicsomok szét nem főnek,de a végén úgy is át passzírozom egy szűrőn,vagy bot mixerrel össze keverem
  • a vége felé a főzésnek hozzá adagolom a mascarpone sajtot,és közben óvatosan kevergetem,az az egyenletesen eloszlatom benne a sajtot............készen is van ,félre húzom a tűzhelyszélére de arra figyelek,hogy melegen tartsam amíg a mártogatáshoz szükséges kenyérkéket gyorsan elkészítem
  • a ciabattát felszelem,és kettő ujjnyi széles szeletkéket csinálok ,ezeket a sütőben a rácson aranybarnára pirítom,bekenem a fokhagymával,ráteszem a mascarpone sajtot mindegyik szeletkére,irány vissza a sütő,megvárom amíg szépen ráolvad,és kissé megpirulnak
  • készen van minden .............jöhet az élvezet..............tálalásnál a bazsalikomból tépkedek egy maréknyit,majd a leves tetejére szórom...........

Jó étvágyat hozzá:)))))

Nincsenek megjegyzések: