az egyik nagy kedvencem,valójában a mangold illik hozzá,de a római saláta,vagy a friss spenót levél is kiválóan helyettesíti a mangoldot............
Hozzávalók
- 1 fej római saláta
- 1 fej fokhagyma
- 1 1/2 dl.olíva olaj
- 1/2 -1 kg burgonya
- 1/5 kg sertés hús,bármelyik része megfelelő,de leginkább a lapocka,tarja,karaj,és comb,bár az utóbbi kissé száraz
- tengeri, nagy szemű só
- a salátát leveleire szedem,és megmosom,saláta centrifugázom és félreteszem
- fokhagymát tisztítom,és apróra vágom,félreteszem
- a húst tepsibe rakom,sózom,mellédobok párszem fokhagymát,
és 150 C fokon pirosra sütöm
- burgonyát megtisztítom,és hasábokra vágom,majd felteszem sós vízben főni
- a burgonya megfőtt,a hús megsült,jöhet a római saláta
- olíva olajat hevítek egy edénybe, az apróra vágott fokhagymát beledobom 2 perc után mehet a saláta levél,és dinsztelem mind addig amíg a saláta össze nem esik,és megpuhul,ezek után már csak a tálalás van hátra
italt ehhez az ételhez, nos én személy szerint a habzó borok közül talán a Prosecco-ból a Frizante fehér,vagy vörös édes Lambrusco-t tudnám ajánlanám,de a hazaiak közül a Rose Seccot-ra hívnám fel a figyelmeteket.........
Jó étvágyat:::))))))
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése