Sziszi konyha 2.

Kellemes időtöltést kívánok neked .Köszönöm amiért megnézted a blogot.Remélem találtál kedvedre valót a receptek között.Ha gondolod,nézzél be a másik blogomra is.http://sziszikonyha2.blogspot.hu

2012. június 21., csütörtök

Sertés sült,főtt burgonyával, oliva olajon párolt fokhagymás rómaisalátával






az egyik nagy kedvencem,valójában a mangold illik hozzá,de a római saláta,vagy a friss spenót levél is kiválóan helyettesíti a mangoldot............



Hozzávalók

  1. 1 fej római saláta
  2. 1 fej fokhagyma
  3. 1 1/2 dl.olíva olaj
  4. 1/2 -1 kg burgonya
  5. 1/5 kg sertés hús,bármelyik része megfelelő,de leginkább a lapocka,tarja,karaj,és comb,bár az utóbbi kissé száraz
  6. tengeri, nagy szemű só
Elkészítés

  • a salátát leveleire szedem,és megmosom,saláta centrifugázom és félreteszem
  • fokhagymát tisztítom,és apróra vágom,félreteszem
  • a húst tepsibe rakom,sózom,mellédobok párszem fokhagymát,
    és 150 C fokon pirosra sütöm
  • burgonyát megtisztítom,és hasábokra vágom,majd felteszem sós vízben főni
  • a burgonya megfőtt,a hús megsült,jöhet a római saláta
  • olíva olajat hevítek egy edénybe, az apróra vágott fokhagymát beledobom 2 perc után mehet a saláta levél,és dinsztelem mind addig amíg a saláta össze nem esik,és megpuhul,ezek után már csak a tálalás van hátra

italt ehhez az ételhez, nos én személy szerint a habzó borok közül talán a Prosecco-ból a Frizante fehér,vagy vörös édes Lambrusco-t tudnám ajánlanám,de a hazaiak közül a Rose Seccot-ra hívnám fel a figyelmeteket.........
Jó étvágyat:::))))))

Nincsenek megjegyzések: