Hozzávalók
- kb 25 dkg brokkoli
- 4 evőkanál oliva olaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál étkezési keményítő,ha valaki a lisztet szereti akkor ő használjon lisztet
- 1 teáskanál őrölt pirospaprika
- 2 dl joghurt
- 2 szelet kenyér
- só az ízesítéshez
- frissen őrölt fekete bors
Elkészítés
- nos ennek a levesnek az elkészítéséhez semmilyen trükkös furfang nem szükséges hiszen ez csak egy leves lesz:)))
- a brokkolit szedjük rózsáira,mossuk meg és csöpögtessük le
- majd vágjuk kisebb részekre,de ha megy akkor inkább szedjétek apró rózsákra,így egyben maradnak a brokkoli rózsák,és szebb lesz a szemnek a látvány amikor elkészült a leves
- melegítek olajat egy serpenyőben,és amikor jó forró akkor gyorsan bele a brokkolikat és pár pillanat alatt megpirítom őket,majd egy konyhai törlő kendőre kiszedem,hogy azért a felesleges olaj csöpögjön le róla
- a vissza maradt olajba teszem a pirospaprikát,és a közben megtisztított ,majd össze zúzott fokhagymát,egy két kavarás a fakanállal,és azonnal mehet hozzá a brokkoli,egykeverés,és felöntöm annyi hideg vízzel / kb.1 liter /,hogy legyen elég levesem,a SÓ ,BORS most következik,tehát sózom,és borsozom
- le fedem és közepes lángon felforralom
- közbe a joghurtból az étkezési keményítő hozzáadásával habarást készítek,majd ezt a forrásban lévő leveshez adom,de közben a harmadik kezemmel folyamatosan kevergetem a levest mert ha ezt nem tenném akkor becsomósodik a habarás,az meg meg nagyon nem lenne jó............az fel ér egy válással.:))) mind addig kevergetem amíg újból felforr a leves,elzárom a lángot,és a leves az készen is van
- a kenyér szeleteket kockákra vágom,egy kevés olajon megpirítom,és máris készen van a levesbetét
- jöhet a tálalás...........ha javasolhatnám akkor egy kis parmezán sajtot reszeljetek rá istenien megdobja a cuccot...............
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése