Sziszi konyha 2.

Kellemes időtöltést kívánok neked .Köszönöm amiért megnézted a blogot.Remélem találtál kedvedre valót a receptek között.Ha gondolod,nézzél be a másik blogomra is.http://sziszikonyha2.blogspot.hu

2012. június 16., szombat

Fokhagymás brokkoli leves,pirított kenyér kockákkal

sajnos most nem tudok fényképet mellékelni, de nem is hiszem azt,hogy kéne hiszen vagytok már ti annyira profik,hogy képek nélkül is tudtok igen csak finomakat alkotni a szeretteitek,é a magatok örömére..............


Hozzávalók

  1. kb 25 dkg brokkoli
  2. 4 evőkanál oliva olaj
  3. 4 gerezd fokhagyma
  4. 1 evőkanál étkezési keményítő,ha valaki a lisztet szereti akkor ő használjon lisztet
  5. 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  6. 2 dl joghurt
  7. 2 szelet kenyér
  8. só az ízesítéshez
  9. frissen őrölt fekete bors

Elkészítés

  • nos ennek a levesnek az elkészítéséhez semmilyen trükkös furfang nem szükséges hiszen ez csak egy leves lesz:)))
  • a brokkolit szedjük rózsáira,mossuk meg és csöpögtessük le
  • majd vágjuk kisebb részekre,de ha megy akkor inkább szedjétek apró rózsákra,így egyben maradnak a brokkoli rózsák,és szebb lesz a szemnek a látvány amikor elkészült a leves
  • melegítek olajat egy serpenyőben,és amikor jó forró akkor gyorsan bele a brokkolikat és pár pillanat alatt megpirítom őket,majd egy konyhai törlő kendőre kiszedem,hogy azért a felesleges olaj csöpögjön le róla
  • a vissza maradt olajba teszem a pirospaprikát,és a közben megtisztított ,majd össze zúzott fokhagymát,egy két kavarás a fakanállal,és azonnal mehet hozzá a brokkoli,egykeverés,és felöntöm annyi hideg vízzel / kb.1 liter /,hogy legyen elég levesem,a SÓ ,BORS most következik,tehát sózom,és borsozom
  • le fedem és közepes lángon felforralom
  • közbe a joghurtból az étkezési keményítő hozzáadásával habarást készítek,majd ezt a forrásban lévő leveshez adom,de közben a harmadik kezemmel folyamatosan kevergetem a levest mert ha ezt nem tenném akkor becsomósodik a habarás,az meg meg nagyon nem lenne jó............az fel ér egy válással.:))) mind addig kevergetem amíg újból felforr a leves,elzárom a lángot,és a leves az készen is van
  • a kenyér szeleteket kockákra vágom,egy kevés olajon megpirítom,és máris készen van a levesbetét
  • jöhet a tálalás...........ha javasolhatnám akkor egy kis parmezán sajtot reszeljetek rá istenien megdobja a cuccot...............
Jó étvágyat.....

Nincsenek megjegyzések: