na ez az étel is az egyszerűség jegyében születhetett,bár nem nagyon szeretem a konzerveket javasolni,de ha nem akartok bíbelődni akkor használhattok konzerv paradicsomos babot is,de a burgonya az ugye adott...........én azért maradnék a frissen elkészített változatnál
Hozzávalók
- 4 db közepes méretű burgonya
- 1 szál sárga répa
- 1 db halványító zeller szár /angol zeller /
- 1 ek.olaj
- 1/5 kg fehér bab,a főzést követő nap előtti estén áztassátok be,itt aki akar használja fehér babkonzervet a paradicsomos változatot,ezzel időt takarít meg,no de az ízek..........hmmmm
- 2 db paradicsom
- 1 k worcestershire szósz
- 1 csokor snidling a tálaláshoz
- be kapcsolom a sütőt,és 200C fokra előmelegítem
- az előző este beáztatott babot felteszem főni,de csak annyi vízben hogy ellepje,nem kell sok víz nem levest főzök,enyhén sózom,és fedő alatt hagyom megfőni a babot
- a répát megtisztítom,fel aprítom nagyobb darabokra
- a paradicsomot forrásban lévő vízbe teszem pár percig,majd a héját lehúzom
- a zeller szárat is tisztítom,majd feldarabolom
- nagyobb serpenyőben olajat hevítek,és minden zöldséget beleteszek,és lepirítom őket,de azért ügyelek a sorrendre,mert ugye nem egyforma a pirulási /főzési/ idejük, első a sárgarépa,majd a zeller szár, ezeket követi a paradicsom,a közben megfőtt bab,és ezt a csapatot jól össze főzöm
- a worcestershire szószt 1 dl.vízzel összekeverve adom a zöldségekhez,amivel 5 percig párolom tovább a zöldségeket,majd lefedve melegen tartom
- a burgonya szemeket közben a 200 C fokra előmelegített sütőben megsütöttem,most egy villa segítségével ketté vágom ,de nem teljesen,csak annyira,hogy majd a babos csodát rá tudjam kanalazni
- most jöhet a közben elkészült,és ízekben össze főtt babos töltelék
- egy kanál segítségével az előbb említett kettévágott burgonyákra kanalazom a tölteléket,és apróra vágott snidlinggel megszórom
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése