na ez az étel úgy jó ahogyan van,ez valami íz orgia az összetevők végett,egy próbát mindenkinek megér
Hozzávalók
- egy egész sertés szűzérme, felszeletelve,természetesen a sertéskaraj,vagy comb is kitűnő ehhez a változathoz,csak azoknak a húsoknak több a sütési idejük,ezt ne felejtsétek el
- 2 ek.vörösborecet
- 4 db fokhagyma gerezd összezúzva
- 1 ek.olivaolaj
- 1 db.mogyoróhagyma felaprítva,jó az újhagyma is sőt
- 1 ek.koriander mag
- 20 dkg árpagyöngye /gersli/
- 0,6 dl.csirkehús alapé,ezt nyugodtan lehet csirkehúsleves kockából is csinálni
- 1 csokor friss kakukkfű,ha nincsen akkor persze a szárított is megteszi
- kb.20 dkg spenót levél
- 1 egész citromnak a leve
- öntök ecetet /borecet/egy tálba hozzáadom a fokhagyma felét,majd ebben a pácba forgatom bele a szűzérme szeleteket,annyi páclevet csinálok,hogy bőségesen ellepje a húst,hiszen ebben a pácban hagyom úgy 20 percig,hogy jól beleivódjanak az ízek
- a maradék fokhagymát forró oliva olajba dobom,és párpillanat múlva mehetnek is a megmosott spenót levelek a fokhagymás olajba,megvárom amíg összeesnek de nem főzöm szét hanem roppanósra hagyom,majd egy kis hűlést követően csíkokra vágom
- közben egy másik serpenyőben szintén olajat hevítek,ebbe dobom az aprított hagymát a koriander magokkal együtt,és megvárom amíg megpuhulnak
- ez után jöhet az árpagyöngye,és pirítom tovább egy percig a korianderes cuccal
- most jöhet a csirke alaplé amivel felöntöm a korianderes cuccot,ebbe szórom a felaprított kakukk füvet / a leveleit /,majd a forrást követően lefedem,és 35 percig amíg az árpagyöngye meg nem puhul,így főzöm,amikor az összes folyadékot felszívta akkor le húzom a tűzhelyről és hagyom a saját gőzében párolódni
- a sertés szűz szeleteket amiket eddig pácoltam,most magas hőfokon mind két oldalán megpirítom egy serpenyőben,ugye azt nem kell mondanom,hogy ennek a fajta húsnak a sütési ideje csak egy pár perc,hiszen annyira puha az állaga,és amúgy sem illik teljesen lesütni
- közben a többi már elkészült hozzávalókat egy tálba rakom,és össze keverem,és most jön a citrom,mert ennek a levét is hozzá adom az árpagyöngyös cucchoz,és így keverem össze jó alaposan,jöhet a hús................
- tálaláskor megágyazok a hús szeleteknek,és erre a finom kis ágyra helyezem a szűzérme szeletet
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése