Hozzávalók
- 1 egész brokkoli
- 2 nagyobb burgonya
- 10 dkg reszelt parmezán sajt
- őrölt szerecsendió
- őrölt feketebors
- só
- 1 db.zöldségleves kocka,vagy ha van akkor csirke alaplé
- 2 db szikkadt zsemle
Elkészítése
- a bokkolit rózsáira szedem,megmosom félre teszem
- burgonyákat meghámozom,kockára vágom,és felteszem főni a leves kockával együtt,kb 1/2 l vízben
- amikor 3/4 ben már megfőtt a burgonya,sózom a vizet,hozzá adom a brokkolit,egy teáskanál őrölt szerecsendiót,és ízlés szerint adok hozzá őrölt borsot is,így főzöm közepes lángon mind addíg, ameddig a brokkoli meg nem fő,ez kb.15-20 perc
- amikor elkészült,egy bot mixer segítségével krémes állagúvá csinálom a levest,ha nagyon híg akkor,tejszín,vagy étkezési kemyényítő hozzáadásával sűritem,ha túl sürű akkor vizet adok hozzá
- a zsemléket felkocázom,és egy serpenyőben meg pirítom őket
tálalás,..........a levest tányérba szedem,hozzá adok a pirított zsemle kockákból,és aki óhatja az megszórhatja a reszelt parmezán sajttal is
Jó étvágyat:))))
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése