ááááááááááá szerintem az egyik legfinomabb reggeli ,gyerekkoromban nagyon sokat és sokszor ettem,édesanyáméknak is a nagy kedvencük volt,és hát mi tagadás a 60'években ez egy nagyon olcsó ételnek számított,szóval sűrűn volt az asztalon............
hozzávalók
- 80 dkg sertésmáj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3 evőkanál olaj
- 1 csapott evőkanál pirospaprika
- 1 teáskanál majoránna
- 20 dkg füstölt szalonna
elkészítés:
A sertésmájat vékony csíkokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, és vékonyan felszeleteljük,vagy kockára vágjuk,a szalonnát is kockára vágjuk
Nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, zsupsz mehet a szalonna,majd miután kissé kisült a zsírja,mehet hagyma,és halvány sárgára pirítjuk benne .
Hozzáadjuk a májat,
és állandó forgatás, keverés mellett 1-2 percig pirítjuk. Pirítás közben megszórjuk a sóval, pirospaprikával, a majoránnával, őrölt borssal, és kevergetve készre pirítjuk,
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése