
ááááááááááá szerintem az egyik legfinomabb reggeli ,gyerekkoromban nagyon sokat és sokszor ettem,édesanyáméknak is a nagy kedvencük volt,és hát mi tagadás a 60'években ez egy nagyon olcsó ételnek számított,szóval sűrűn volt az asztalon............
hozzávalók

- 80 dkg sertésmáj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3 evőkanál olaj
- 1 csapott evőkanál pirospaprika
- 1 teáskanál majoránna
- 20 dkg füstölt szalonna
elkészítés:
A sertésmájat vékony csíkokra vágjuk.

A hagymát megtisztítjuk, és vékonyan felszeleteljük,vagy kockára vágjuk,
a szalonnát is kockára vágjuk

Nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, zsupsz mehet a szalonna,
majd miután kissé kisült a zsírja,mehet hagyma,
és halvány sárgára pirítjuk benne .
Hozzáadjuk a májat,


és állandó forgatás, keverés mellett 1-2 percig pirítjuk.
Pirítás közben megszórjuk a sóval,
pirospaprikával,
a majoránnával, őrölt borssal, és kevergetve készre pirítjuk,
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése