Sziszi konyha 2.

Kellemes időtöltést kívánok neked .Köszönöm amiért megnézted a blogot.Remélem találtál kedvedre valót a receptek között.Ha gondolod,nézzél be a másik blogomra is.http://sziszikonyha2.blogspot.hu

2012. június 17., vasárnap

grillezett sertés szűzérmék,grillezett padlizsánnal,cukkinivel,saláta ágyon


















na ez a vacsora az ami tényleg meg ért egy misét,és tényleg nem egy nagy kunszt elkészíteni,és még a hozzávaló alap anyag sem eget rengető drága árú.........

Hozzávalók
  1. 1 db fejes saláta
  • 1 db sertés szűzérme,ezt nagyon okosan a múltkor vett rövidkarajról leszedtem,és lefagyasztottam,no most pont jól jött,hogy előrelátó voltam
  • 2 db paradicsom
  • őrölt bors
  • oliva olaj
  • balzsam ecet
  • magozott oliva bogyó
  • 1 db padlizsán
  • 2 db cukkini
  • 3-4 db új hagyma
  • 1 db húsos paprika fehér,vagy az itthon kaliforniai paprikaként ismert változat,kápia,és hagyományos hegyes zöld paprika is jó,pontosabban ezek közül bármelyik illik ehhez az ételhez
Elkészítés

  1. a sertés szűzérmét kb.4 cm vastag korongokra vágom,sózom,borsozom,és hagyom kb.1 órát a hűtőben pihenni
  2. a salátát megmosom,lecsepegtetem,apróra tépkedem és egy nagy salátástálba rakom
  3. a paradicsomokat apróra darabolom,és a salátához adom
  4. egy marék oliva bogyót is a salátához keverem,jégre rakom hogy friss maradjon a zöldségek és a hús elkészültéig
  5. a cukkinit,és a padlizsánt megmosom,de nem hámozom,felkarikázom,vagy hosszába felszeletelem őket kevés sóval,és borssal megszóróm a szeleteket,a paprikával,hagymákkal ugyan így csinálok,és máris mehetnek a grillre,indul a sütés:))))




  1. a kész grillezett zöldségeket egy tálba helyezem,oliva olajjal meglocsolom és így hagyom pihenni


  1. jöhetnek a szűzérme korongok,ezekre a tenyeremmel ránehezedek kvázi szét nyomom de nem teljesen csak kissé szét lapítom
  2. ezek is mehetnek a forró grillre,ennek a hús fajtának tényleg csak egy párperc kell a sütésből,ez úgy jó ha gyorsan megkapja a hő,és belül omlós puha marad
  3. na ha minden elkészül,t akkor már csak a saláta ízesítése maradt,erre van a balzsam ecet,no meg a husikra,már aki szereti így
  4. saláta ízesítve,grillezett zöldség mellékelve,húsok megsütve...........mit hagytam ki............

ja JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK:))))

Nincsenek megjegyzések: