na ez a vacsora az ami tényleg meg ért egy misét,és tényleg nem egy nagy kunszt elkészíteni,és még a hozzávaló alap anyag sem eget rengető drága árú.........
Hozzávalók
- 1 db sertés szűzérme,ezt nagyon okosan a múltkor vett rövidkarajról leszedtem,és lefagyasztottam,no most pont jól jött,hogy előrelátó voltam
- 2 db paradicsom
- só
- őrölt bors
- oliva olaj
- balzsam ecet
- magozott oliva bogyó
- 1 db padlizsán
- 2 db cukkini
- 3-4 db új hagyma
- 1 db húsos paprika fehér,vagy az itthon kaliforniai paprikaként ismert változat,kápia,és hagyományos hegyes zöld paprika is jó,pontosabban ezek közül bármelyik illik ehhez az ételhez
- a sertés szűzérmét kb.4 cm vastag korongokra vágom,sózom,borsozom,és hagyom kb.1 órát a hűtőben pihenni
- a salátát megmosom,lecsepegtetem,apróra tépkedem és egy nagy salátástálba rakom
- a paradicsomokat apróra darabolom,és a salátához adom
- egy marék oliva bogyót is a salátához keverem,jégre rakom hogy friss maradjon a zöldségek és a hús elkészültéig
- a cukkinit,és a padlizsánt megmosom,de nem hámozom,felkarikázom,vagy hosszába felszeletelem őket kevés sóval,és borssal megszóróm a szeleteket,a paprikával,hagymákkal ugyan így csinálok,és máris mehetnek a grillre,indul a sütés:))))
- a kész grillezett zöldségeket egy tálba helyezem,oliva olajjal meglocsolom és így hagyom pihenni
- jöhetnek a szűzérme korongok,ezekre a tenyeremmel ránehezedek kvázi szét nyomom de nem teljesen csak kissé szét lapítom
- ezek is mehetnek a forró grillre,ennek a hús fajtának tényleg csak egy párperc kell a sütésből,ez úgy jó ha gyorsan megkapja a hő,és belül omlós puha marad
- na ha minden elkészül,t akkor már csak a saláta ízesítése maradt,erre van a balzsam ecet,no meg a husikra,már aki szereti így
- saláta ízesítve,grillezett zöldség mellékelve,húsok megsütve...........mit hagytam ki............
ja JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK:))))
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése