Sziszi konyha 2.

Kellemes időtöltést kívánok neked .Köszönöm amiért megnézted a blogot.Remélem találtál kedvedre valót a receptek között.Ha gondolod,nézzél be a másik blogomra is.http://sziszikonyha2.blogspot.hu

2012. június 24., vasárnap

Lecsós sertés sült,főtt rizzsel






lehet ezt nem szeretni,van e olyan magyar származású ember aki ezt nem szereti,ha igen azt mutassátok be legyetek szívesek...........


Hozzávalók
  1. 1 kg hosszú vagy rövid karaj,vagy tarja,vagy szeletelt lapocka,de már készítettem csirke mell filéből is,na de most rövid karaj az áldozat
  2. 50 dkg paradicsom
  3. 50 dkg paprika
  4. 2 db jó nagy fej vöröshagyma
  5. 20 dkg jó fajta házi szalonna
  6. 30 dkg rizs
  7. zsír
Elkészítés

  • a hagymát megtítom,és laskára vágom
  • a paradicsomot,paprikát megmosom,majd ezeket is feszeletelem,feldarabolom



  • a jó fajta szalonnát,felszelem majd csíkokra vágom,serpenyőbe teszem,és zsírjára sütöm

  • majd ehhez adom először a laskára vágott hagymákat
  • a zsírjára sült szalonnához hozzá adom a paprikát,majd egy párpercig együtt párolom őket,és ez után jöhet a paradicsom,sózom,a legkisebb lángra állítom a tűzhelyemet,fedővel letakarom,és puhára párolom
  • a rizsnek teszek fel főző vizet forrani,a víz mennyisége mindig a 2x legyen a rizsnek
  • ha a víz felforrt akkor sózom,és mehet bele a rizs,lefedem,és a fedő alatt újra forrásig főzöm a rizst
  • újra forrást követően mérsékelem a lángot a legkisebb fokozatra,ezen még kb,10 percig hagyom a lábast,majd elzárom a lángot,és hagyom,hogy a saját gőzében párolódjon meg a rizs,el is készült a remekmű
  • a húst egy arra alkalmas edényben mind kétoldalán hirtelen megsütöm,majd hozzáadom a lecsóhoz,
  • és együtt párolom a finomságokat együtt
  • talaláskor a rizst megformázom egy kisebb csésze,tálka segítségével,majd a tányér szélére helyezem,mellé teszek kettő szelet húst,és nyakon "öntöm" lecsóval............



Jó étvágyat:)))

Nincsenek megjegyzések: