lehet ezt nem szeretni,van e olyan magyar származású ember aki ezt nem szereti,ha igen azt mutassátok be legyetek szívesek...........
Hozzávalók
- 1 kg hosszú vagy rövid karaj,vagy tarja,vagy szeletelt lapocka,de már készítettem csirke mell filéből is,na de most rövid karaj az áldozat
- 50 dkg paradicsom
- 50 dkg paprika
- 2 db jó nagy fej vöröshagyma
- 20 dkg jó fajta házi szalonna
- 30 dkg rizs
- só
- zsír
Elkészítés
- a hagymát megtítom,és laskára vágom
- a paradicsomot,paprikát megmosom,majd ezeket is feszeletelem,feldarabolom
- majd ehhez adom először a laskára vágott hagymákat
- a zsírjára sült szalonnához hozzá adom a paprikát,majd egy párpercig együtt párolom őket,és ez után jöhet a paradicsom,sózom,a legkisebb lángra állítom a tűzhelyemet,fedővel letakarom,és puhára párolom
- a rizsnek teszek fel főző vizet forrani,a víz mennyisége mindig a 2x legyen a rizsnek
- ha a víz felforrt akkor sózom,és mehet bele a rizs,lefedem,és a fedő alatt újra forrásig főzöm a rizst
- újra forrást követően mérsékelem a lángot a legkisebb fokozatra,ezen még kb,10 percig hagyom a lábast,majd elzárom a lángot,és hagyom,hogy a saját gőzében párolódjon meg a rizs,el is készült a remekmű
- a húst egy arra alkalmas edényben mind kétoldalán hirtelen megsütöm,majd hozzáadom a lecsóhoz,
- és együtt párolom a finomságokat együtt
- talaláskor a rizst megformázom egy kisebb csésze,tálka segítségével,majd a tányér szélére helyezem,mellé teszek kettő szelet húst,és nyakon "öntöm" lecsóval............
Jó étvágyat:)))
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése