ez egy elég trükkös dolog,de ígérhetem,hogy ha elkészítitek nem fogjátok megbánni...........
Hozzávalók:
- 4 szelet csirkemell
- 4 szelet sertéstarja,vékonyra szeletelve
- 5 dkg.reszelt sajt / puha,pl,trapista,óvári,Anikó...../
- 1/5 kg száraz kolbász
- 1 csokor zsálya levél
- 1 csokor metélő hagyma
- 1 csokor petrezselyem
- só izélés szerinti mennyiség
- frissen őrölt fekete bors,szintén ízlés szerinti mennyiség
Elkészítés:
- a csirke mell szeleteket óvatosan kiklopfoljuk,de csak az egyik oldalán,sózzuk,borsozzuk
- a másik oldalát az előzőleg felaprított fűszernövényekkel megszórjuk
- most jön a trükk,a sertéstarja szeleteket,rá helyezzük a csirkemell szeletek zöldfűszeres oldalára,és beleklopfoljuk a csirkemellbe,no persze ezt is sózzuk,és borsozzuk
- egy serpenyőben olajat hevítünk,és ebbe helyezzük a húsokat a tarjás felükkel lefelé
- amikor kellően megpirult a hús,akkor óvatosan megfordítjuk,a kolbászból karikákat vágunk,és ráhelyezzük a húsra,megszórjuk a sajttal,és addig sütjük amíg a sajt rá nem olvad
- én ezen úgy segítettem,hogy a hús megfordítását követően,légkeveréses sütőbe tettem,és ott olvasztottam rá a sajtot,ha egy kicsit rá sül az sem baj,úgy még finomabb
- köretnek burgonyapürét,előre főzött csemege kukoricát /konzerv/,és kovászos uborkát javasolnék...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése