Sziszi konyha 2.

Kellemes időtöltést kívánok neked .Köszönöm amiért megnézted a blogot.Remélem találtál kedvedre valót a receptek között.Ha gondolod,nézzél be a másik blogomra is.http://sziszikonyha2.blogspot.hu

2012. március 29., csütörtök

Tarkabableves csőtésztával


imádom ezt a levest,naponta tudnám enni,mindenkinek ajánlom a figyelmébe,nagyon tartalmas,és nem a diétások számára tettem közzé,de tényleg, mert rettentő a szénhidrát tartalma.............

Hozzávalók:

  1. 20dkg.tarkabab
  2. 1 közepes nagyságú vöröshagyma
  3. 2 gerezd fokhagyma
  4. 7 dkg húsos szalonna
  5. 25 dkg. paradicsom
  6. 1 csokor petrezselyem
  7. 4 evőkanál olíva olaj
  8. 1 liter húsalaplé / ezt csinálhatod leveskockából,vagy egyszerűen csak ritka csontból,zöldség hozzáadásával,a csontot pirítsd meg,tedd a sütőbe 180 C úgy 15 percre,majd öntsd fel vízzel,zöldségeld be és főzd fel,ha a zöldség puha akkor kész az alaplé/
  9. só /nagy szemű tengeri /
  10. 15 dkg.ditali / vastag rövid csőtészta /
  11. 2 evőkanál frissen reszelt parmezán sajt


Elkészítés:

  • a szárazbabot az előző este folyamán beáztatom hideg vízbe,persze előtte szétválogatom,majd jól átmosom
  • másnap az áztató vizében teszem fel a tűzhelyre főni,és kb.1 órán keresztül főzöm,a forrástól számítva közepes lángon
  • majd lecsöpögtetem,de a főző vizet nem öntöm ki azt félre teszem mert majd kell az még
  • a fokhagymát,és a vöröshagymát tisztítom,majd apró kockára vágom
  • a szalonnát vékony csíkokra vágom
  • petrezselymet megmosom,lecsöpögtetem,és finomra vágom
  • a paradicsomot mosom,és kockára vágom
  • egy magasabb falú edényben felhevítek némi olíva olajat,és üvegesre párolom benne a vöröshagymát az fokhagymával együtt,azt ugye mondnom sem kell,hogy a fokhagymát csak a vöröshagyma párolásának a vége felé kell hozzá keverni,ha nem így cselekszel akkor meg ég a fokhagyma,és minden keserű lesz
  • mehet a hagymákhoz a szalonna, az előzőleg kockára vágott paradicsom,a lecsöpögtetett bab,és utoljára a finomra vágott petrezselyem
  • lefedve kb .20percig kis lángon pároljuk
  • 20perc elteltével kb.a babból 1/4 részt kiveszek,és szűrőn át préselem / pürésítem/
  • a félre tett főző vizet ráöntöm a többi babara,és zöldségre,majd annyi húsalaplevet adok hozzá,hogy kb,1,5 l levesem legyen
  • összeforralom /felforralom/,hozzáadom a csőtésztát,és al dente ,az az fog keményre főzöm,sózom,borsozom
  • hozzá keverem az előzőleg pürésített részt,össze melegítem,és mehet a tányérba
  • tálaláskor ne felejtsetek friss parmezán sajtot ráreszelni.........

Buon apetito.....Jó étvágyat:)))

Nincsenek megjegyzések: