Sziszi konyha 2.

Kellemes időtöltést kívánok neked .Köszönöm amiért megnézted a blogot.Remélem találtál kedvedre valót a receptek között.Ha gondolod,nézzél be a másik blogomra is.http://sziszikonyha2.blogspot.hu

2012. március 26., hétfő

Vörösboros nyúlpörkölt

Hozzávalók:
>1 nyúl
» 3 vöröshagyma
» 2 sárgarépa
» 1 zellerág / halványító zeller /
» 1,5 l vörösbor / száraz /
» 0,5 dl konyak
» 0,4 dl ecet / 10 % /
» 1 csokor vegyes fűszer növény,petrezselyem,zsálya,rozmaring,kakukkfű és minden olyan ami harmonizál a nyúlhúshoz
» 10 szem bors / fekete, egész /
» 2 szegfűszeg,aki szereti, az használhat egy csipet szeren diót is,ezzel vigyázni az intenzív íze végett
» 2 ek. liszt
» 7,5 dl borjúalaplé,ezt helyettesíthetjük marha hús alaplével,esetleg csirkealaplével
» 2 ek. ribizli zselé
» 1 ek. borecet
» 200 g csiperke / szegfű gomba /
» 1 citrom
» 20 g vaj

  • Először készítsük el a pác levet. A bort keverjük össze a konyakkal, az ecettel, a borssal és a szegfűszeggel, majd öntsük a feldarabolt nyúlra úgy, hogy a pác lé ellepje, valamint a felaprított zöldségekre is öntsünk a pác léből.
  • Tegyük bele a fűszer csokrot is és pihentessük a hűtőben egy napig.
  • Ezután külön süssük meg 20 perc alatt a húst, majd ugyanígy a zöldségeket is.
  • Dolgozzuk őket össze és futtassuk meg 5 perc alatt a liszttel, majd adjuk hozzá a felfőzött pác levet és az alap levet.
  • Takarékon pároljuk 2 órán át, közben pedig fölözzük le a habját és a zsírját.
  • Ha kész szűrjük le, a levet ismét főzzük fel és dolgozzuk hozzá a ribizli zselét és a borecetet.
  • A gombát 10 perc alatt pároljuk meg 1,5 deci vízben és dolgozzuk hozzá a vajat, valamint a kifacsart citrom levét.
  • Tálaláskor a szószt és a gombás keveréket kanalazzuk a húsokra.
  • Köretnek, főtt burgonyát ajánlok, frissen aprított petrezselyemmel megszórva............

Jó étvágyat kívánok.

Nincsenek megjegyzések: