Sziszi konyha 2.

Kellemes időtöltést kívánok neked .Köszönöm amiért megnézted a blogot.Remélem találtál kedvedre valót a receptek között.Ha gondolod,nézzél be a másik blogomra is.http://sziszikonyha2.blogspot.hu

2012. március 5., hétfő

PALACSINTA.........túrós




azt nem hiszem,hogy különösebb recept kellene a palacsinta tészta elkészítéséhez,én azt használom amit még anno gyerekkoromban, anyukámtól lestem el amikor a konyhában kotnyeleskedtünk a nővéremmel együtt,ej de sokszor zavart el minket a fakanállal a kezében miközben színlelve legyintett a fenekünk felé,és mi kacagva boldogan ugrottunk arrébb,miközben anyu nevetve mondta:ti gézengúzok hát ti mindig itt vagytok az ember lába alatt,na sipirc nektek innen de azonnal.......................:))))

hozzávalók

  • 1 kg liszt
  • 5 db tojás
  • cukor
  • tej
  • zsír a sütéshez
elkészítés

  • a lisztet egy keverőtálba szitálom
  • a tojásokat elválasztom a sárgájuktól,és a liszthez adom
  • a tojások fehérjét félre teszem mert azt majd habbá verem
  • a lisztes tojáshoz kb,egy kávéskanál kristálycukrot adok,és tejet öntök hozzá,majd egy csipetnyi sót is teszek bele
  • a tejből annyit teszek bele, hogy amikor össze keverem az összetevőkkel együtt,akkora egy jó híg nem túl sűrű masszát kapjak
  • jöhet a közben habbá felvert tojásfehérje is,ezt óvatosan hozzáadom a masszához itt már nem keverem a masszát,mert akkor össze töröm a habot, hanem inkább óvatos mozdulatokkal össze forgatom a hozzávalókkal
  • elő a palacsinta sütőt,jól felforrósítom,teszek bele egy késhegynyi zsírt,vagy csak egy szilikon ecsettel kikenem,és máris mehet bele a massza,amit egy közepes nagyságú levesmerőkanállal csinálok
  • a masszát a palacsinta sütő közepébe öntöm,majd jobbra-balra döntögetve,körkörös mozdulatokkal megpróbálom egyenletesen elosztani a masszát a palacsinta sütőben,azonnal vissza a tűzre,és máris sül a csemege...........






tölteléknek való

  • nálunk a túrós /mazsolás/a favorit
  • 50 dkg túró
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 10 dkg mazsola ez el is hagyható
  • 0,5 dl rum szintén elhagyható,hiszen csak a mazsola áztatásához lenne rá szükségem
  • 2 evőkanál kristály cukor
  • 1 db citrom
  • 1 dl tejföl
  • 1 tojás sárgája
elkészítése
  • a túrót tálba teszem,ráreszelem a citrom héját,hozzá adom a vaníliás cukrot,kristálycukrot,tejfölt,tojássárgáját,és aki szereti az a rumba áztatott mazsolát
  • ezt az egészet határozott mozdulatokkal egy villa segítségével jól össze keverem,és készen is vagyok a túró töltelékkel
természetesen mindenki olyan tölteléket használ amilyet akar,a legegyszerűbb a lekváros,fahéjas,mogyoró krém,és a kakaós palacsinta,hiszen ezekhez a töltelékekhez csak cukrot kell adni a lekvár kivételével,hiszen az már készen


Jó étvágyat hozzá:))))






Nincsenek megjegyzések: