Sziszi konyha 2.

Kellemes időtöltést kívánok neked .Köszönöm amiért megnézted a blogot.Remélem találtál kedvedre valót a receptek között.Ha gondolod,nézzél be a másik blogomra is.http://sziszikonyha2.blogspot.hu

2012. március 14., szerda

hajtogatott káposztás pogácsa




Hozzávalók
  • 1 db kis fej káposzta (1,2 kg)
  • 2 ek olaj
  • 2 mk őrölt bors
  • 50 dkg liszt
  • 22 dkg Rama
  • 2 db tojás
  • 3 dkg élesztő
  • 1,5 dl tej
  • 1+ 1 tk só
  • 1+ 1 tk cukor


Elkészítés

  1. A káposztát a nagyobb lyukú almareszelőn lereszeljük,vagy akinek van az használjon káposzta gyalut,ha le reszeltük , 1 tk sóval besózzuk és 20 percig állni hagyjuk,de akik nagyon ügyesek,vagy semmilyen reszelő,és gyalu nem állna rendelkezésükre azok zsülienre is vághatják a káposztát.
  2. Ezt követően a káposztát kinyomkodjuk és 2 ek olajon - amibe előzőleg 1 tk cukrot világos barnára karamellizálunk - erős tűzőn állandó kevergetés közben kissé megpirítjuk, 2 mk őrölt borssal ízesítjük.
  3. Az élesztőt langyos tejben, amiben 1 tk cukrot feloldottunk, felfuttatjuk.
  4. A lisztet 1 tk sóval összekeverjük, a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztős tejet és a két tojás sárgáját, ha nem elég lágy a tészta, még kevés tejet adhatunk hozzá.
  5. Beledolgozzuk az időközben kihűlt káposztát.
  6. 30 percig kelesztjük, majd 20 percenként háromszor hajtogatjuk a tésztát.
  7. Kinyújtjuk 2 cm vastagra, éles késsel bevagdossuk a tetejét és kb 4 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  8. Tojásfehérjével megkenjük a tetejét.
  9. Tepsibe rakosgatjuk és 20 percig pihentetjük.
  10. Előmelegített sütőben közepes tűzön 200 C°-on 30-35 perc alatt szép pirosra sütjük.

Nincsenek megjegyzések: