Hozzávalók
- 1 db kis fej káposzta (1,2 kg)
- 2 ek olaj
- 2 mk őrölt bors
- 50 dkg liszt
- 22 dkg Rama
- 2 db tojás
- 3 dkg élesztő
- 1,5 dl tej
- 1+ 1 tk só
- 1+ 1 tk cukor
Elkészítés
- A káposztát a nagyobb lyukú almareszelőn lereszeljük,vagy akinek van az használjon káposzta gyalut,ha le reszeltük , 1 tk sóval besózzuk és 20 percig állni hagyjuk,de akik nagyon ügyesek,vagy semmilyen reszelő,és gyalu nem állna rendelkezésükre azok zsülienre is vághatják a káposztát.
- Ezt követően a káposztát kinyomkodjuk és 2 ek olajon - amibe előzőleg 1 tk cukrot világos barnára karamellizálunk - erős tűzőn állandó kevergetés közben kissé megpirítjuk, 2 mk őrölt borssal ízesítjük.
- Az élesztőt langyos tejben, amiben 1 tk cukrot feloldottunk, felfuttatjuk.
- A lisztet 1 tk sóval összekeverjük, a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztős tejet és a két tojás sárgáját, ha nem elég lágy a tészta, még kevés tejet adhatunk hozzá.
- Beledolgozzuk az időközben kihűlt káposztát.
- 30 percig kelesztjük, majd 20 percenként háromszor hajtogatjuk a tésztát.
- Kinyújtjuk 2 cm vastagra, éles késsel bevagdossuk a tetejét és kb 4 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
- Tojásfehérjével megkenjük a tetejét.
- Tepsibe rakosgatjuk és 20 percig pihentetjük.
- Előmelegített sütőben közepes tűzön 200 C°-on 30-35 perc alatt szép pirosra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése