Sziszi konyha 2.

Kellemes időtöltést kívánok neked .Köszönöm amiért megnézted a blogot.Remélem találtál kedvedre valót a receptek között.Ha gondolod,nézzél be a másik blogomra is.http://sziszikonyha2.blogspot.hu

2012. március 24., szombat

húsvéti sonka főzési tippek


a főzési idő a sonka mérete határozza meg:kilónként egy órával számoljunk

a füstölt sonkát jól mossuk meg,és egy napra áztassuk hideg vízbe,hogy a felesleges sót ki áztassuk belőle,és a száradt rostok újra megdagadjanak
egy nap elteltével emeljük ki a sonkát a vízből,és jól mossuk le,majd annyi vízben tegyük fel főni ami éppen ellepi,ízesítsük fokhagymával,vöröshagymával,babérlevéllel,egész borssal,borókabogyóval
ha a víz felforrt,és a tetején
szürkés hab jelenik meg akkor még forraljuk egy párpercig,majd cseréljük le a főzővizet,a sonkát mossuk le,és a tiszta vízben főzzük tovább mind addig amíg meg nem puhul,közben az igényeinknek megfelelő tojás mennyiséget is a főző vízbe tehetjük,így majd a tojás is át veszi a sonka finom ízét
ha elkészült akkor hagyhatjuk a főző vízben is,hogy ott hűljön ki a sonka,így csillogó szép színe marad és nem szárad ki,vagy vegyük ki a vízből,és hagyjuk hogy ki hűljön,majd egy napot pihentessük a hűtőben
a tojásokat nem kell a héjuktól megtisztítani,azt csak majd akkor amikor fogyasztjuk a sonkával együtt

sok sikert mindenkinek

Nincsenek megjegyzések: