Sziszi konyha 2.

Kellemes időtöltést kívánok neked .Köszönöm amiért megnézted a blogot.Remélem találtál kedvedre valót a receptek között.Ha gondolod,nézzél be a másik blogomra is.http://sziszikonyha2.blogspot.hu

2012. március 25., vasárnap

csorba leves bárányhúsból


A zöldségekből és különféle húsokból készült enyhén savanyított leves a Larousse lexikon magyar kiadása szerint eredetileg az arab és a balkáni konyhák levese.

Az étel leírást köszönöm a HVG.hu-nak

a képet köszönöm Rita konyhájának


Hozzávalók

  1. 2 ek olívaolaj,
  2. 60 g vöröshagyma,
  3. 60 g gyökér,
  4. 200 g sárgarépa,
  5. 200 g burgonya,
  6. 150 g ceruzabab (vagy zöldbab),
  7. 20 g liszt, 1 gerezd fokhagyma,
  8. 400 g bárányoldalas,
  9. 1 tk só, tört színes bors,
  10. 1 ágacska friss tárkony,ez mindig van az erkélyen vagy a konyha ablakban(vagy 1 mokkáskanál szárított),
  11. 2 liter víz,
  12. 1 citrom
Elkészítés

  • A zöldségeket 1x1 cm-es kockákra vágom, a ceruzababot 3 cm hosszúra, majd el kezdem dinsztelni a forró olajon.
  • 6-7 perc után a zöldségekhez adom a megmosott, kisebb darabokra vágott oldalast, és tovább párolom, amíg a hús kifehéredik.
  • Ekkor szórom meg liszttel, jól össze keverem , majd fel öntöm vízzel, vagy húsalaplével.
  • Sózom, borsozom, hozzá adom a tárkonyt.
  • Fel forralom, le szedem a keletkező habot, majd lefedve, kb. 1 órán át főzöm alacsony hőfokon.
  • Akkor jó, ha a hús szinte leesik a csontról.
    Amikor elkészült, hozzá keverem a friss citromlevet.
    Tálaláskor tejföllel és friss tárkonnyal kínálom.

Nincsenek megjegyzések: