nagyon gyorsan elkészíthető,és nem utolsó sorban viszonylag olcsók a hozzávalók
kezdjünk is neki
ez az adag 4 felnőtt embernek akár előételnek,vagy vacsorára is megfelelő mennyiség
hozzávalók:
- 40 dkg spagetti
- 1 evőkanál olíva olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db,kicsi chili paprika,ha őröltet használsz akkor egy csipetnyi kell csak
- 1 db,darabolt konzerv paradicsom,de természetesen készítheted friss paradicsomból is,akkor 23 dkg a felhasználási mennyiség
- 2 doboz paradicsomos szardínia,ez kb,2x90 gramm
- 10 dkg magozott zöld olíva bogyó
- 1 evőkanál capri bogyó
- 1 csokor petrezselyem
elkészítés
- megfelelő edényben hideg vizet engedek,és fel teszem a tűzhelyre "főni",a forrást követően teszek bele csak egy evőkanál sót
- miközben a tészta víz melegszik neki látok,és elkészítem a tésztára valót /szószt/
- a petrezselymet felaprítom
- a szardínia konzerveket kinyitom,és egyenként kifilézem a szardíniákat,majd a saját szószukba vissza rakom,és félre teszem
- a fokhagyma gerezdeket megtisztítom,majd egy mozsárba pépesre zúzom,persze akinek van fokhagyma prése az azt használja
- az olajbogyókat apróra vágom / felkockázom/
- én a chilit is mozsárban őrlöm apróra,aki akarja az össze is apríthatja,vagy őrölt chilit használjatok
- egy magas falú edénybe felhevítem az olíva olajat
- rádobom a zúzott fokhagymát,ezt max. egy percig kevergetve "sütöm",vigyázni nehogy megégessétek mert akkor kezdhetitek előröl
- hozzá adom az őrölt chilit,ezt 1-3 percig közepes lángon kevergetem
- mehet a darabolt paradicsom,aprított olajbogyó,capri bogyók,
- ezt most óvatosan kevergetve addig rotyogtatom ameddig a szardíniák szét nem esnek,nehogy szét főzd,nem pépet akarunk,akkor szép ha kissé egyben maradnak a szardíniák
- no közben a tészta víz is felforrt,mehet bele a só,és a 40 dkg spagetti,al dente
- / fog keményre / főzöm
- leszűröm,de a főzővízből egy kicsit félre teszek,mert ha túl sűrű lenne a szósz akkor a tészta főzővizével nyugodtan higíthatom,ezt a nagyok így csinálják
- tészta leszűrve,és azon melegében össze is keverem a szósszal,tálaláskor a maradék friss aprított petrezselyemmel még megszórom majd össze forgatom
Jó étvágyat..................
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése