Sziszi konyha 2.

Kellemes időtöltést kívánok neked .Köszönöm amiért megnézted a blogot.Remélem találtál kedvedre valót a receptek között.Ha gondolod,nézzél be a másik blogomra is.http://sziszikonyha2.blogspot.hu

2012. március 2., péntek

Szardíniás spagetti




nagyon gyorsan elkészíthető,és nem utolsó sorban viszonylag olcsók a hozzávalók
kezdjünk is neki
ez az adag 4 felnőtt embernek akár előételnek,vagy vacsorára is megfelelő mennyiség

hozzávalók:

  1. 40 dkg spagetti
  2. 1 evőkanál olíva olaj
  3. 2 gerezd fokhagyma
  4. 1 db,kicsi chili paprika,ha őröltet használsz akkor egy csipetnyi kell csak
  5. 1 db,darabolt konzerv paradicsom,de természetesen készítheted friss paradicsomból is,akkor 23 dkg a felhasználási mennyiség
  6. 2 doboz paradicsomos szardínia,ez kb,2x90 gramm
  7. 10 dkg magozott zöld olíva bogyó
  1. 1 evőkanál capri bogyó
  1. 1 csokor petrezselyem




elkészítés

  • megfelelő edényben hideg vizet engedek,és fel teszem a tűzhelyre "főni",a forrást követően teszek bele csak egy evőkanál sót
  • miközben a tészta víz melegszik neki látok,és elkészítem a tésztára valót /szószt/
  • a petrezselymet felaprítom
  • a szardínia konzerveket kinyitom,és egyenként kifilézem a szardíniákat,majd a saját szószukba vissza rakom,és félre teszem


  • a fokhagyma gerezdeket megtisztítom,majd egy mozsárba pépesre zúzom,persze akinek van fokhagyma prése az azt használja
  • az olajbogyókat apróra vágom / felkockázom/


  • én a chilit is mozsárban őrlöm apróra,aki akarja az össze is apríthatja,vagy őrölt chilit használjatok
  • egy magas falú edénybe felhevítem az olíva olajat
  • rádobom a zúzott fokhagymát,ezt max. egy percig kevergetve "sütöm",vigyázni nehogy megégessétek mert akkor kezdhetitek előröl
  • hozzá adom az őrölt chilit,ezt 1-3 percig közepes lángon kevergetem
  • mehet a darabolt paradicsom,aprított olajbogyó,capri bogyók,
  • a fele aprított petrezselyem,és a filézett szardínia
  • ezt most óvatosan kevergetve addig rotyogtatom ameddig a szardíniák szét nem esnek,nehogy szét főzd,nem pépet akarunk,akkor szép ha kissé egyben maradnak a szardíniák
  • no közben a tészta víz is felforrt,mehet bele a só,és a 40 dkg spagetti,al dente
  • / fog keményre / főzöm
  • leszűröm,de a főzővízből egy kicsit félre teszek,mert ha túl sűrű lenne a szósz akkor a tészta főzővizével nyugodtan higíthatom,ezt a nagyok így csinálják
  • tészta leszűrve,és azon melegében össze is keverem a szósszal,tálaláskor a maradék friss aprított petrezselyemmel még megszórom majd össze forgatom
italnak én a száraz fehérbort javasolnám,mondjuk egy jó fajta Irsai Olivért


Jó étvágyat..................

Nincsenek megjegyzések: