Sziszi konyha 2.

Kellemes időtöltést kívánok neked .Köszönöm amiért megnézted a blogot.Remélem találtál kedvedre valót a receptek között.Ha gondolod,nézzél be a másik blogomra is.http://sziszikonyha2.blogspot.hu

2012. március 24., szombat

parmezán sajtos brokkoli krémleves





Hozzávalók

  1. 20 g vaj,vagy olíva olaj,én az olívát használom
  2. 1 közepes fej vöröshagyma
  3. 500 g brokkoli
  4. víz
  5. 160 g főzőtejszín,igény szerinti mennyiségű étkezési keményítő,pontosabban csak annyi amennyi a megfelelő sűrűség eléréséhez kell
  6. 1 csipet
  7. 1 késhegynyi őrölt fehérbors
  8. őrölt szerecsendió,ezzel óvatosan mert ha sokat tesztek bele akkor nagyon fura egy ízt kaptok,és én még egy csavart azért teszek bele,mégpedig frissen reszelt Parmezán sajt képében,amit tálaláskor reszelek a levesbe.
a levesbetéthez
kissé szikkadt kenyér,vagy zsemle,ezt kockára vágom,majd megpirítom

elkészítés:

1. Először a brokkolit szétbontom, megmosom.

2. Az olajat a lábasba öntöm,felhevítem, és üvegesre pirítom rajta a felkockázott vöröshagymát.

3. Ráteszem a brokkolit, felöntöm annyi vízzel, amennyi ellepi.

4. Puhára főzöm a brokkolit, majd hozzáadom a habarást amit tejszínbél az étkezési keményítő hozzáadásával csomómentesre összekeverem egy kis tálkában/ habarást készítek/,a levesbe öntöm,és összeturmixolom, fűszerezem. Szükség esetén tejjel hígítom.Ha nem lenne elég sűrű akkor még egy adag habarást készítek.

5. Visszateszem a tűzhelyre, és egyet rottyantok rajta. A szikkadt kenyeret,zsemlét apróra felkockázom, és serpenyőben megpirítom. Azért kell kissé szikkadt kenyeret használnom, hogy szépen fel tudjam kockázni.

6. A pirított kenyérkockákkal,és frissen reszelt Parmezán sajttal megszórva tálalom.


Jó étvágyat:)))))

Nincsenek megjegyzések: