- 20 g vaj,vagy olíva olaj,én az olívát használom
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 500 g brokkoli
- víz
- 160 g főzőtejszín,igény szerinti mennyiségű étkezési keményítő,pontosabban csak annyi amennyi a megfelelő sűrűség eléréséhez kell
- 1 csipet só
- 1 késhegynyi őrölt fehérbors
- őrölt szerecsendió,ezzel óvatosan mert ha sokat tesztek bele akkor nagyon fura egy ízt kaptok,és én még egy csavart azért teszek bele,mégpedig frissen reszelt Parmezán sajt képében,amit tálaláskor reszelek a levesbe.
elkészítés:
1. Először a brokkolit szétbontom, megmosom.
2. Az olajat a lábasba öntöm,felhevítem, és üvegesre pirítom rajta a felkockázott vöröshagymát.
3. Ráteszem a brokkolit, felöntöm annyi vízzel, amennyi ellepi.
4. Puhára főzöm a brokkolit, majd hozzáadom a habarást amit tejszínbél az étkezési keményítő hozzáadásával csomómentesre összekeverem egy kis tálkában/ habarást készítek/,a levesbe öntöm,és összeturmixolom, fűszerezem. Szükség esetén tejjel hígítom.Ha nem lenne elég sűrű akkor még egy adag habarást készítek.
5. Visszateszem a tűzhelyre, és egyet rottyantok rajta. A szikkadt kenyeret,zsemlét apróra felkockázom, és serpenyőben megpirítom. Azért kell kissé szikkadt kenyeret használnom, hogy szépen fel tudjam kockázni.
6. A pirított kenyérkockákkal,és frissen reszelt Parmezán sajttal megszórva tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése