Hozzávalók:
- 50 dkg kelkáposzta (ez a mennyiség fél rendes fej, vagy még kevesebb)
- 1 fej hagyma
- só, bors, pirospaprika
- kömény
- majoránna
- olaj
- tejföl (2 dl biztosan, ízlés kérdése, én 5 dl tejfölt is el tudok képzelni bele)
- liszt (1-2 ek)
- 3 pár virsli
Elkészítés:
- A hagymát apró kockákra vágtam, majd olajon megdinszteltem egy pici sóval.
- Lehúztam a tűzről, és belekevertem a pirospaprikát.
- Rádobtam a csíkokra vágott kelkáposztát, felöntöttem annyi vízzel, amennyi ellepte, majd beleszórtam a köményt, és a majoránnát is.
- Újra megsóztam, s félig megfőztem a káposztát.
- Én szeretem, ha nincs szétfőve a kel, úgyhogy beleraktam a virslit, két percig még forraltam, majd behabartam a liszttel elkevert tejföllel.
- Csak a végén daráltam bele a borsot, mert így sokkal jobban érezhető az íze.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése