Sziszi konyha 2.

Kellemes időtöltést kívánok neked .Köszönöm amiért megnézted a blogot.Remélem találtál kedvedre valót a receptek között.Ha gondolod,nézzél be a másik blogomra is.http://sziszikonyha2.blogspot.hu

2012. március 24., szombat

sült liba comb párolt lilakáposztával

ezt a gyönyörűséges étel leírást köszönöm a HÚSOSFAZÉKNAK:))))
  1. A libacomb bőrét tisztítsuk meg, szükség esetén távolítsuk el a megmaradt pihéket, tolltokokat.
  2. Egy sütőedénybe pakoljunk darabolt zellert, vöröshagymát, sárga- és fehérrépát és néhány szál friss kakukkfüvet.
  3. A libacombot serpenyőben pár perc alatt előpirítjuk, majd a zöldségágyra helyezzük, és az egész tálat alaposan betakarjuk alufóliával.
  4. Érdemes a hús méretéhez illő tálat választani, hogy a zöldségek gőze intenzíven átjárja a sültet. A sütőt melegítsük elő 140 fokra.
  5. Az előmelegített sütőben három és fél órán át süssük 140 fokon a húst, majd vegyük ki.
  6. Ha azonnal szeretnénk elkészíteni, melegítsük tovább 220 fokra a sütőt, majd helyezzük vissza a tálat, immár alufólia nélkül.
  7. Ha később szeretnénk elkészíteni a húst, akkor várjuk meg, míg kihűl, majd hűtőben 2-3 napig még tárolható a végső sütés előtt.
  8. Az alacsony hőmérsékleten elősütött libacombot 220 fokra előmelegített sütőbe tesszük 30 percre, az utolsó negyedórában érdemes bekapcsolni a felső pirítást is.
  9. Sütőtől és a libacombtól is függ a pontos sütési idő, a lényeg, hogy a bőre piros és ropogós legyen, ezt mindenképp érdemes megvárni!
  • Az alapos sütés ellenére is kifejezetten zsíros étel, így jól csúszik hozzá egy testesebb vörösbor.
  • Köretként nem tudnék jobbat ajánlani hozzá, mint a libacombból kisült zsíron párolt lila káposztát.
  • Ehhez egy vöröshagymát aprítsunk fel, a zsíron dinszteljük üvegesre, majd dobjuk rá a vékony csíkokra vágott lila káposztát, és egy kisebb, apró kockákra vágott, hámozott almát, majd sózzuk, borsozzuk és adjunk hozzá egy teáskanál cukrot is.
  • Öntsünk alá kevés vizet, és pároljuk puhára fedő alatt, majd a fedőt levéve főzzük el a felesleges levet.

Nincsenek megjegyzések: