Hozzávalók:
Elkészítés:
- 4 közepes cukkini
- 1 db közepes vörös hagyma
- 1 nagyobb fej fokhagyma
- 5 ek olívaolaj / extra vergine /
- 3 dl tejszín,ez opcionális
- 50 dkg spagetti
- só, őrölt bors
- frissen reszelt parmezán sajt
- tálaláshoz: apróra vágott petrezselyemzöld opcionális
Elkészítés:
- A cukkini héját levágom, majd vékonyan hosszában felcsíkozom, ezt ugyanis a tésztával együtt fogom tálalni.
- A maradék cukkinit kockákra vágom.
- A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, apróra vágom, és az olajon világosra dinsztelem.
- Hozzáadom a kockára vágott cukkinit, az alaplevet, és kb. 5 percig főzöm. Ekkor hozzáadom a tejszínt, további 2 percig alacsony hő mellett főzöm, majd pürésítem. Sóval és őrölt borssal ízesítem.
- A cukkini héj csíkokat enyhén sós vízben blansírozom, hideg vízzel leöblítem és lecsepegtetem.
- A spagettit előírás szerinti ideig főzöm / al dente/, leszűröm, és a cukkinis szósszal, valamint a párolt cukkini csíkokkal elkeverve azonnal tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése