Sziszi konyha 2.

Kellemes időtöltést kívánok neked .Köszönöm amiért megnézted a blogot.Remélem találtál kedvedre valót a receptek között.Ha gondolod,nézzél be a másik blogomra is.http://sziszikonyha2.blogspot.hu

2011. október 26., szerda

Zöldséges fasírt

Zöldséges fasírt hozzávalói:

  1. 50 dkg darált hús / lapocka /
  2. 1 fej vöröshagyma
  3. 10 dkg gomba
  4. 10 dkg zöldborsó /mirelit /opcionális
  5. 1 szál közepes sárgarépa
  6. 2-3 gerezd fokhagyma
  7. 2 db. tojás
  8. 2 db szikkadt zsemle
  9. frissen őrölt feketebors
  10. 1 kk.őrölt csemege paprika
  11. 1 csomag petrezselyem zöld, olaj a sütéshez és a zöldségek dinszteléséhez


Elkészítés:

A 2 darab zsömlét langyos vízben beáztatjuk, amíg a zsemlék áznak, addig neki foghatunk a répa, gomba, vöröshagyma, fokhagyma megtisztításának.


Miután mindent megtisztítottunk, fogjuk és apró kockára vágjuk a zöldségeket és a hagymákat,

miután ezzel megvagyunk, fogjunk egy nagyobb serpenyőt és forrósítunk olajat benne.


Amikor az olaj eléggé forró akkor bele tesszük először a répát, majd miután kellőképpen megdinsztelődött, de még nem teljesen, akkor beletesszük a vöröshagymát, gombát, zöldborsót, a fokhagymát, azt majd csak az utolsó fokozatban tesszük a petrezselyem zölddel együtt a már összedinsztelődött zöldségekre és rövid ideig még együtt dinszteljük a többi hozzávalóval.

Ha befejeződött a dinsztelés, akkor a megdinsztelt zöldségeket összekeverjük a darált hússal és a közben jól kifacsart zsemlékkel és a kettő tojással, természetesen most jöhet a fűszerezés, só, bors és a paprika, aki szereti, az tehet bele egy kicsi őrölt szerecsendiót is.


Az összeállítás után jöhet a bekeverés, jó alaposan keverjük össze a masszát.

Minél több levegő kerüljön a fasírtunka, mert attól lesz olyan könnyű, és amikor a sütést követően széttöröd, akkor megláthatod,hogy jól dolgoztad e össze a masszát és hogy mennyire "buborékos" a belseje.

Tehát most már csak a sütés van hátra és élvezd a jól megérdemelt sikeredet.

Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések: