Zöldséges fasírt hozzávalói:
- 50 dkg darált hús / lapocka /
- 1 fej vöröshagyma
- 10 dkg gomba
- 10 dkg zöldborsó /mirelit /opcionális
- 1 szál közepes sárgarépa
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 2 db. tojás
- 2 db szikkadt zsemle
- só
- frissen őrölt feketebors
- 1 kk.őrölt csemege paprika
- 1 csomag petrezselyem zöld, olaj a sütéshez és a zöldségek dinszteléséhez
Elkészítés:
A 2 darab zsömlét langyos vízben beáztatjuk, amíg a zsemlék áznak, addig neki foghatunk a répa, gomba, vöröshagyma, fokhagyma megtisztításának.
Miután mindent megtisztítottunk, fogjuk és apró kockára vágjuk a zöldségeket és a hagymákat,
miután ezzel megvagyunk, fogjunk egy nagyobb serpenyőt és forrósítunk olajat benne.
Amikor az olaj eléggé forró akkor bele tesszük először a répát, majd miután kellőképpen megdinsztelődött, de még nem teljesen, akkor beletesszük a vöröshagymát, gombát, zöldborsót, a fokhagymát, azt majd csak az utolsó fokozatban tesszük a petrezselyem zölddel együtt a már összedinsztelődött zöldségekre és rövid ideig még együtt dinszteljük a többi hozzávalóval.
Ha befejeződött a dinsztelés, akkor a megdinsztelt zöldségeket összekeverjük a darált hússal és a közben jól kifacsart zsemlékkel és a kettő tojással, természetesen most jöhet a fűszerezés, só, bors és a paprika, aki szereti, az tehet bele egy kicsi őrölt szerecsendiót is.
Az összeállítás után jöhet a bekeverés, jó alaposan keverjük össze a masszát.
Minél több levegő kerüljön a fasírtunka, mert attól lesz olyan könnyű, és amikor a sütést követően széttöröd, akkor megláthatod,hogy jól dolgoztad e össze a masszát és hogy mennyire "buborékos" a belseje.
Tehát most már csak a sütés van hátra és élvezd a jól megérdemelt sikeredet.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése