Sziszi konyha 2.

Kellemes időtöltést kívánok neked .Köszönöm amiért megnézted a blogot.Remélem találtál kedvedre valót a receptek között.Ha gondolod,nézzél be a másik blogomra is.http://sziszikonyha2.blogspot.hu

2011. október 23., vasárnap

Kímélő étel

Az üvegedényben tálalt,rétegesen lerakott különleges tésztasaláta változatos színei tetszetős látványt nyújtanak.



Tonhalas tésztasaláta


4 személyre

220 g trenette vagy tagliatelle
/ fodros vagy szélesmetélt /

1 dl.olívaolaj
2 ek.vörösborecet
1 1/2 ek.dijoni mustár
1 1/2 ek.kapri bogyó lecsepegtetve
1 1/2 kk.kristálycukor
1 mk. só
frissen őrölt feketebors
200 g konzerv tonhal,lecsepegtetve,szétnyomkodva
220 g futóbab megtisztítva, felszeletelve,blansírozva
2 db. húsos paradicsom,felszeletelve
85 g fekete olívabogyó,kimagozva és félbevágva
4 ek.natur joghurt
2 ek.majonéz

  1. főzzük ki a tésztát / al dente /ki főzést követően, öblítsük le hideg vízzel, majd csepegtessük le, és hagyjuk ki hűlni
  2. eg kistányérba keverjük simára az olajat,ecetet,a mustár felét,1 ek.kapribogyót, a cukrot, a sót és egy kevés borsot.Az öntet egyharmadát öntsük egy nagy keverőtálba és alaposan forgassuk bele a kihűlt tésztát.
  3. A felét tegyük egy nagy salátástál aljára,halmozzuk rá a tonhal felét,majd a tetején rendezzük el a bab,paradicsom felét,valamint az olajbogyó kétharmadát.Erre öntsük rá az öntet felét, mind addig halmozzuk egymásra az összetevőket,amíg azok el nem fogynak, a legvégén le öntjük a maradék öntettel.
  4. Keverjük össze a majonézt a joghurttal és a megmaradt mustárral,majd öntsük a salátára.A megmaradt kapri és olíva bogyókat szórjuk a saláta tetejére,majd meleg ciabattával vagy más olasz kenyérrel tálaljuk fel.

Nincsenek megjegyzések: