Sziszi konyha 2.

Kellemes időtöltést kívánok neked .Köszönöm amiért megnézted a blogot.Remélem találtál kedvedre valót a receptek között.Ha gondolod,nézzél be a másik blogomra is.http://sziszikonyha2.blogspot.hu

2011. október 20., csütörtök

Padlizsános spagetti



1 csomag durum spagettitészta,
10 nagyobb paradicsom,
egy kicsi cukkini vagy 1 közepes padlizsán
1 kisebb-közepes fej vöröshagyma,
3-4 gerezd fokhagyma,
4 evőkanál olívaolaj,
só,
friss vagy szárított bazsalikom (jó bőven),
friss vagy szárított zsályalevél (4-5 levél),
parmezán sajt vagy friss juh sajt



A paradicsomokat 20 másodpercre forrásban lévő vízbe dobom - így könnyen lejön a héjuk.
A hagymát apróra vágva egy evőkanál olívaolajon sóval kis lángon üvegesre párolom, aztán hozzáadom az apróra kockázott fokhagymagerezdeket, ezeket is átfuttatom az olajon, majd a kis kockákra vágott paradicsomokat is. Sózom és erős lángon főzöm hogy besűrűsödjön, aztán mikor már jól szétfőtt a paradicsom, hozzáteszem a vékony szeletekre vágott padlizsánt vagy cukkínit. Puhára párolom, ami pár perc. Végül az apróra vágott friss fűszerekkel ízesítem.
A kész tésztát leszűröm / aldente / és a mártásba teszem, jól összekeverem. Reszelt parmezánnal vagy morzsolt juh sajttal megszórva tálalom.
Sajt nélkül is tökéletes.
A padlizsános kissé eltér: kis kockákra vágom a padlizsánt és először őt sütöm át kevés olívaolajon sóval és frissen ráőrölt kevés borssal. Jól megpirítom, kissé feketésre, füstös ízűre, mert a padlizsánnak csak akkor van jó íze, ha alaposan megsütjük. Tehát megsütöm a kis darabkákat, és félreteszem egy tálkába. Ezután jön az olívaolajon átdinsztelt hagyma, fokhagyma, paradicsom bele és ekkor teszem hozzá az átsütött padlizsánt. Együtt rotyogtatom sóval, míg a paradicsom besűrűsödik, a végén hozzáteszem a friss zöld fűszereket. (

Nincsenek megjegyzések: