Sziszi konyha 2.

Kellemes időtöltést kívánok neked .Köszönöm amiért megnézted a blogot.Remélem találtál kedvedre valót a receptek között.Ha gondolod,nézzél be a másik blogomra is.http://sziszikonyha2.blogspot.hu

2011. október 20., csütörtök

Kimélő étel



Nos a képen látható finomsága vegák kedvence lehetne,de a hús imádok is nyugodtan neki veselkedhetnek.

Hozzávalók:

1 db. Római saláta
1/2 fej Brokkoli
1/2 fej Karfiol
2-4 db Közepes vöröshagyma
3 db. Sárga répa
1/2 fej kisebb karalábé
1-2 db. közepes cukkini
1-2 db kisebb padlizsán
1/5 édes káposzta
1/2 doboz tofu
15 dkg Rizs / jasmin,basmati,vad rizs /
1 evk. sötét szója olaj
3 evk. olíva olaj extra vergine
1 tk. só
1 kk. kurkuma
1 kk. őrölt bors

Ha van Wok edény akkor abban lehet a leggyorsabban elkészíteni.
A tisztítást követően,a répa,a Római saláta,brokkoli,karfiol kivételével mindegyik zöldséget kockára vágod,a répát csíkokra,a Római salit pedig mint a spenótot megszabadítod a fás száraitól, a brokkolit és a karfiolt rózsáira szeded.
A karfiolt és a brokkolit érdemes előfőzni forró sós vízben,vigyázz szét ne főzd,csak mint a tésztát ALDENTE!!!
Majd meg fogod a hozzávalókat és elkezded sorrendben a Wokba tenni,ne felejtsd el,hogy a Wok nagyon meleg legyen.
Miután az olíva olajat beletetted a wokba,az első ami követi az olajat az sárga répa legyen ,majd ezt követően egy pár perc múlva a karalábé,majd folyamatosan kövessék egymást a többi hozzávalók.
Utoljára a cukkini és padlizsán a vörös hagymával egyetemben mehet a vokba,a fűszerezésről sem szabad megfeledkeznetek,a szója olajjal vigyázzatok mert az is sós,tehát csak keveset,inkább az utóízesítésre használjátok,vagy mielőtt elkészül az étek,vagy amikor tálaljátok és előtte átforgatjátok a cuccot benne.
A rizshez nem kell tudomány,annyi vizet teszel fel forrni ami éppen hogy ellepné a rizst,amikor forr a víz akkor kell bele tenni a rizst és a sót.Vigyázz ha sok a víz akkor pépet kapsz ha nem öntöd le időben,én úgy szoktam hogy amikor 3/4 ig kész van akkor elzárom a gázt és a saját gőzében párolódik tovább.
A tofut előző nap befűszerezem / só,bors,sáfrány..stb / ami az eszedbe jut,vagy terijaki szószban áztatom egy napig,majd a zöldségek után mehet a wokba,a zöldséggel együtt tálalom.
De lehet így is,rizslisztet vízzel palacsinta tészta sűrűségűre keverek és abban megmártva bő forró olajban hirtelen ki sütöm,isteni így is.
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: