Sziszi konyha 2.

Kellemes időtöltést kívánok neked .Köszönöm amiért megnézted a blogot.Remélem találtál kedvedre valót a receptek között.Ha gondolod,nézzél be a másik blogomra is.http://sziszikonyha2.blogspot.hu

2011. október 30., vasárnap

Tyúkhúsleves aprólékkal - Kenyerespajtás módra


Tyúkhúsleves aprólékkal

Hozzávalók:

  1. 1 kb.3 kg.egész tyúk / én a piacon mell hús nélküli aprólékot vettem de egészben /
  2. 1 csomag leveszöldség,sárgarépa,fehérrépa a zöldjével együtt /petrezselyem /,mert az kell a levesbe
  3. 1/5 zeller
  4. 1/2 karalábé,ezt akár el is hagyhatjátok
  5. 1 szem nagyobb burgonya
  6. 1 db.vöröshagyma
  7. 2 cikkely fokhagyma
  8. só ízlés szerint
  9. pár szem fekete szemes bors egészben

Elkészítése:
gázláng felett a tollak maradékát leperzseljük


tyúk aprólékot megmossuk



feldaraboljuk




ha csak nem egészben főzitek meg,mert úgy is lehet, csak akkor egy jó nagy fazékra lesz szükségetek


a tyúk aprólékra hideg vizet eresztünk és feltesszük főzni

sózzuk és lefedve az első forrásig nagy lángon főzzük a leveszöldségeket megtisztítjuk,hogy majd később a leveshez adjuk, hosszába felvágjuk a répát,fehérrépát,a karalábét és a zellert azt egyben, ahogyan a vöröshagymát és a fokhagymát is egyben tesszük a levesünkbe

az első forrást követően folyamatosan szedjük a leves habját le egy kisebb szűrő segítségével,azért mert levesünknek szép tiszta és átlátszóan aranyló sárga színének kell lennie,ennek elmúlasztása a levesünket zavarossá teszi

miután a levesünket lehaboztuk,bezöldségeljük minden előre megtisztított és feldarabolt zöldséget a levesünkbe teszünk,sózzuk borsozzuk,majd tegyük a tűzhelyünk fokozatát takarékra és hagyjuk a levesünket gyöngyözve főni,ennek idelye a tyúk korától függ,de min.1 1/2 - 2 óra az az idő ami alatt megfő a levesünk



Jó étvágyat hozzá.....



Nincsenek megjegyzések: