Tyúkhúsleves aprólékkal
Hozzávalók:
- 1 kb.3 kg.egész tyúk / én a piacon mell hús nélküli aprólékot vettem de egészben /
- 1 csomag leveszöldség,sárgarépa,fehérrépa a zöldjével együtt /petrezselyem /,mert az kell a levesbe
- 1/5 zeller
- 1/2 karalábé,ezt akár el is hagyhatjátok
- 1 szem nagyobb burgonya
- 1 db.vöröshagyma
- 2 cikkely fokhagyma
- só ízlés szerint
- pár szem fekete szemes bors egészben
Elkészítése:
gázláng felett a tollak maradékát leperzseljük
tyúk aprólékot megmossuk
feldaraboljuk
ha csak nem egészben főzitek meg,mert úgy is lehet, csak akkor egy jó nagy fazékra lesz szükségetek
a tyúk aprólékra hideg vizet eresztünk és feltesszük főzni
sózzuk és lefedve az első forrásig nagy lángon főzzük a leveszöldségeket megtisztítjuk,hogy majd később a leveshez adjuk, hosszába felvágjuk a répát,fehérrépát,a karalábét és a zellert azt egyben, ahogyan a vöröshagymát és a fokhagymát is egyben tesszük a levesünkbe
az első forrást követően folyamatosan szedjük a leves habját le egy kisebb szűrő segítségével,azért mert levesünknek szép tiszta és átlátszóan aranyló sárga színének kell lennie,ennek elmúlasztása a levesünket zavarossá teszi
miután a levesünket lehaboztuk,bezöldségeljük minden előre megtisztított és feldarabolt zöldséget a levesünkbe teszünk,sózzuk borsozzuk,majd tegyük a tűzhelyünk fokozatát takarékra és hagyjuk a levesünket gyöngyözve főni,ennek idelye a tyúk korától függ,de min.1 1/2 - 2 óra az az idő ami alatt megfő a levesünk
Jó étvágyat hozzá.....
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése