hozzávalók :
1 db.fiatal, nem túl zsíros kacsa,kb.2-3 kg
só
bors
1 fej fokhagyma
sült kacsa elkészítése
a megmosott ki tokozott kacsát lemossuk és jól be sózzuk,de nem el sózzuk, illetve aki akarja az használhat akármilyen íz fokozót ami harmonizál a kacsához
ezt követően háttal lefelé beletesszük egy megfelelő tepsibe,
a köret és zöldség köret hozzávalói
6 szem nagyobb burgonya
2 db padlizsán
1 db paradicsom
2 db TV paprika
6-7 fej nagyobb champignon gomba
3 gerezd fokhagyma
só
bors
olíva olaj
köretek elkészítése:
a burgonyát hámozzuk meg,mossuk le, tegyünk fel egy megfelelő edénybe vizet, sózzuk és tegyük bele az előzőleg megtisztított a burgonyákat,a főzést követően tegyük át egy tűz álló edénybe és helyezzük be a sütőbe kb15 percre,pontosabban amíg jól meg nem pirulnak a burgonya szemek,ezt követően tálalhatjuk
a padlizsánokat megmossuk, majd miután levágtuk a végeiket felszeleteljük, a szeletelést követően sózzuk és borsozzuk
a paradicsommal,paprikával ugyan úgy járunk el mint a padlizsánnal,csak itt nem kell a végeket le vágni
a gomba szemeket mossuk és ketté illetve a nagyobbakat több felé vágjuk
az így előkészített köretet sorrendben meg grillezzük,majd olíva olajjal le locsoljuk és tálaljuk
jó étvágyat
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése