Sziszi konyha 2.

Kellemes időtöltést kívánok neked .Köszönöm amiért megnézted a blogot.Remélem találtál kedvedre valót a receptek között.Ha gondolod,nézzél be a másik blogomra is.http://sziszikonyha2.blogspot.hu

2011. október 23., vasárnap

Kacsa aprólék leves



kacsa aprólék leves



hozzávalók:

1 cs leves zöldség / kb.3 sárga répa,2 fehér répa /
1/4 zeller gumó
1/2 karalábé
1 cs petruska
1 db burgonya
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db kisebb hegyes csípős paprika, de ez nem kötelező
2-5 fej kisebb champignon gomba,de ez sem kötelező
1-2 szem koktél,vagy normál de kis méretű paradicsom, de ezek sem kötelezőek
1 kis fej lila hagyma díszítésnek a levesbe,karikára vágva

bors
víz

a leves elkészítése.

a kacsa aprólékot megmossuk és mindenfajta szennyeződést eltávolítunk róla
a leves zöldséget megtisztítjuk és hosszanti irányba felvágjuk több darabra,a karalábét tisztítás után egy darabban hagyjuk ahogyan a zellert is
a vöröshagymát is megtisztítjuk

beletesszük az aprólékot egy kb.4 literes lábosba és felöntjük hideg vízzel,majd feltesszük a tűzhelyre főzni és meg sózzuk a levest
a főzés folyamatát állandóan ellenőrzés alatt kell tartanunk hiszen a leves habját muszály leszedni,mert ha nem szedjük le a főzés közben keletkezett habot és azt hagyjuk,hogy a levesbe belefőjön, akkor a főzés végeztével, leves leszűrést követően egy zavaros lével nézünk majd farkasszemet
az első forrást követően miután lehaboztuk a levesünket,takarékra vesszük a lángot és bezöldségeljük a levesünket,ezt követően hagyjuk,hogy szépen gyöngyözve főjjön a leves

közben egy kisebb lábosban felteszünk vizet a tésztának,ami bármilyen leves tészta lehet,de én ehhez a leveshez a csiga tésztát ajánlanám
a víz forrását követően beleszórjuk a tésztát és megsózzuk,óvatosan nehogy elsózd,figyelj oda a tésztára nehogy szétfőzd,alkalmazd itt is az al dente szó jelentését

Al dente: "ami jó a fognak" - a nem puhára, haraphatóra főzött tészta jelzője


talalás és jó étvágyat hozzá

Nincsenek megjegyzések: