Sziszi konyha 2.

Kellemes időtöltést kívánok neked .Köszönöm amiért megnézted a blogot.Remélem találtál kedvedre valót a receptek között.Ha gondolod,nézzél be a másik blogomra is.http://sziszikonyha2.blogspot.hu

2011. október 23., vasárnap

Túrós csusza pörkölttel


Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
60 dkg marhalapocka,vagy egy egész csirke,de lehet csak a combja és szárnya,akkor kb.össz.
6 db.cmb és 6 db szárnya legyen
2 ek paradicsompüré
2 db paradicsom
1 db paprika
3 ek fűszerpaprika
3 ek olaj
1 dl száraz vörösbor
só, bors
A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, a húst felkockázzuk,a csirke esetében ugye a húst nem kell kockázni,hanem darabolni kell és hozzáadjuk a hagymához, kevés vizet öntünk rá, és főzni kezdjük, hozzáadjuk a paradicsompürét, a kockára vágott paradicsomot és paprikát, majd ízesítjük sóval, borssal. Mikor a hús megpuhult, megszórjuk fűszerpaprikával. Ezután hozzáöntünk egy kevés vörösbort, majd újra felforraljuk. Az elkészült tésztát tányérra rendezzük, meglocsoljuk a megmaradt tejföllel elkevert túróval, majd mellé tálaljuk az elkészült pörköltet. A túrós csuszát megszórjuk a ropogósra pirult szalonnával.


Túrós csusza

Nagy lábosban kifőzzük a tésztát, közben kisütjük a szalonnákat. A túrót villával áttörjük, összekeverjük a tejföllel, majd beletesszük a kisült szalonnát is.
A lecsepegtetett kifőtt tésztát beletesszük egy nagyobb jénai tálba , ráöntjük a túrós keveréket, átforgatjuk, majd sütőben 180 fokon 40 percig sütjük. Akkor jó, ha még nem száradt ki teljesen, de már megpirult egy kicsit a tészta széle.

1 megjegyzés:

Sanyi írta...

Rendszeresen fogyaszjuk és nagyon fincsóóó!!!:-)))