Ma az egyik kedvencemet mutatnám be, vegyes zöldségek Wokkban.
Hozzávalók:
- 2 szál sárga répa
- 15 dkg champignon gomba
- 1/4 fej édes káposzta
- 1 fej vöröshagyma
- 20 dkg brokkoli
- 20 dkg karfiol
- 2-3 ek.olíva olaj
- só ízlés szerint
- 1 ek.szója olaj
Elkészítés:
a hozzávalókat megmossuk,megtisztítjuk,a répát gyufaszál nagyságúra szeleteljük,a káposztát, hagymát gombát kockára vágjuk, a brokkolit és a karfiolt rózsáira szedjük
irány a jó forró wokk amiben természetesen már ott az olaj
először mindig azokkal a zöldségekkel kezdjük a főzést amiknek hosszabb idő kell még a wokkban is az át"süléshez",tehát első a brokkoli és a karfiol,párperc elteltével mehet a hagyma és a gyufaszál vékonyra felszeletelt sárga répa és a káposzta,majd szintén egy párperc múlva mehet a gomba mert ennek tényleg csak egy pár pillanat kell,a wokkban lévő anyagokat még egy pár percig együtt kell "sütni" a magas lángon
majd a vége felé mehet bele a szója olaj,vigyázz mert sós a cucc
akkor voltál ügyes ha minden roppanósra van sütve ill"főzve",de ez ízlés dolga.én a roppanós változatot szeretem.
Sok sikert és jó étvágyat hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése