- 4 db. kisebb csülök
- só
- 1 kg burgonya
- 2 db vöröshagyma
- liszt
- olaj
- 1 csomag petrezselyemzöld
- 2 szelet kenyérszalonna
Elkészítés:
- A csülköket mossuk le,tisztítsuk meg a szőr szálaktól
- / gáztűzhely lángján perzseljük meg,vagy borotváljuk meg /.
- Forró olajban mindkét oldalát a csülöknek pirítsuk meg,majd kevés vizet öntsünk alá és párold puhára.
- A párolás után,a keletkezett zsiradékkal együtt egy nagyobb tepsibe tesszük a közben megtisztított és kockára vágott burgonyával együtt,a krumplit el ne felejtsétek megsózni!!!
- Sütőben fóliával letakarva készre sütöd,sütés közben azért néha a saját zsírjával meglocsolgathatod.
- Közben a kettő fej vöröshagymát megtisztítod és karikára vágod,lisztben megforgatod és a hagyma karikákat forró olajban hirtelen kisütöd, a burgonyára szórod és legvégül,a petrezselymet aprítasz és azzal is megszórod a művedet, befejezés képen pedig a megsütött szalonna csíkokkal amiket előzőleg bevagdostál / kakastaréj / megdíszíted az ételt.
Jó étvágyat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése