No.I. mediterrán paradicsom leves
Hozzávalók
- 1 fej sonkahagyma
- 2 tk. olaj
- 300 g hámozott-darabolt konzervparadicsom
- 1 ek. paradicsompüré
- 200 ml zöldségalapleves
- só
- bors
- cukor
- 1 kisebb cukkini
- koktélrák / üveges /
- friss bazsalikom
Elkészítés
- a hagymát tisztítom,majd ezt követően apróra vágom,
- 1 tk.olajat hevítek egy serpenyőben,és ledinsztelem a hagymát
- mehet bele konzerv paradicsom,a püré,és az alaplé
- sózom, borsozom,és picit cukrozom
- fedő alatt párpercig közepes lángon főzöm
- elkészülést követően,egy botmixer segítségével még jobban pürésítem
- a cukkinit apró kockára vágom,és a maradék olajon lepirítom,sózom,borsozom
- készen is vagyok,jöhet a tálalás
- a leves mellé kínálom a koktélrákocskákat,és bazsalikommal díszítem a levest
No.II.
Zöldséges omlett
Hozzávalók
- 1/2 sárga
- 1/2 piros kaliforniai paprika
- 1 fej mogyoróhagyma
- 100 g koktélparadicsom
- 2 db tojás
- 2 ek.tej
- só
- bors
- 2 tk.olaj
- 1 marék friss bazsalikom
Elkészítés
- paprikákat mosom,majd csíkokra vágom
- a hagymát tisztítom,majd karikákra vágom
- a paradicsomokat mosom,majd ketté vágom
- a tojásokat elkeverem a tejjel,és sózom,borsozom
- serpenyőben 1 tk.olajat forrósítok,és zsupsz bele a tojásos tejet,ezt addig sütöm amíg éppen csak hogy össze áll / megkapja az omlett alját /
- közben egy másik serpenyőben a paprikákat,paradicsomokat,és a hagymát elő sütöttem a maradék olajon
- máris mehet bele a még lágy tojásos masszába,sózom,borsozom,és készre sütöm
- apróra vágott bazsalikommal megszórva tálalom
No.III.
Zöldséges tofu....én a füstöltet kedvelem,de ez nem az én kívánságlistám,tehát mindenki olyan ízesítéses tofut használ amilyent akar,vagy kap
Hozzávalók
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 tk.szójaszósz
- 75 g füstölt tofu
- 150 g brokkoli
- 1 db piros paprika / kaliforniai /
- 50 g zöldbab
- 50 ml zöldség alaplé
- 1 ek.natúr földimogyoró
- 1 ek.szezámmag
Elkészítés
- a szezámmagot gyorsan megpirítom,majd egy tálkába félreteszem
- a fokhagymát nagyon apróra / finomra / vágom
- összekeverem a szójaszósszal,és az 1 tk.olajjal
- a tofut felkockázom,majd 15 percig pácolom az előbb elkészített szója pácban
- a pácolást követően a maradék olajban megpirítom a tofukockákat
- a tofu elkészült,jöhet a helyéra a rózsáira szedett,és megtisztított brokkoli,zöldbab,és a felcsíkozott paprika,ezeket így együtt lepirítom
- ha jól megpirultak akkor a maradék szójaszószt ráöntöm a zöldségalaplével együtt
- elkezdem a párolást,ezt egy párpercig csinálom,majd azonnal mehetnek bele a zöldségek
- amikor a zöldségek kellően megpárolódtak / 2 perc /jöhet a tofu,és a mogyoró
- még 5-6 percig főzöm,majd a tálalást követően a pirított szezámmaggal megszórom
Jó étvágyat:Đ))))
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése