Sziszi konyha 2.

Kellemes időtöltést kívánok neked .Köszönöm amiért megnézted a blogot.Remélem találtál kedvedre valót a receptek között.Ha gondolod,nézzél be a másik blogomra is.http://sziszikonyha2.blogspot.hu

2012. február 8., szerda

vacsora variációk


No.I. mediterrán paradicsom leves


Hozzávalók

  1. 1 fej sonkahagyma
  2. 2 tk. olaj
  3. 300 g hámozott-darabolt konzervparadicsom
  4. 1 ek. paradicsompüré
  5. 200 ml zöldségalapleves
  6. bors
  7. cukor
  8. 1 kisebb cukkini
  9. koktélrák / üveges /
  10. friss bazsalikom


Elkészítés

  • a hagymát tisztítom,majd ezt követően apróra vágom,
  • 1 tk.olajat hevítek egy serpenyőben,és ledinsztelem a hagymát
  • mehet bele konzerv paradicsom,a püré,és az alaplé
  • sózom, borsozom,és picit cukrozom
  • fedő alatt párpercig közepes lángon főzöm
  • elkészülést követően,egy botmixer segítségével még jobban pürésítem
  • a cukkinit apró kockára vágom,és a maradék olajon lepirítom,sózom,borsozom
  • készen is vagyok,jöhet a tálalás
  • a leves mellé kínálom a koktélrákocskákat,és bazsalikommal díszítem a levest


No.II.

Zöldséges omlett


Hozzávalók

  1. 1/2 sárga
  2. 1/2 piros kaliforniai paprika
  3. 1 fej mogyoróhagyma
  4. 100 g koktélparadicsom
  5. 2 db tojás
  6. 2 ek.tej
  7. bors
  8. 2 tk.olaj
  9. 1 marék friss bazsalikom

Elkészítés

  • paprikákat mosom,majd csíkokra vágom
  • a hagymát tisztítom,majd karikákra vágom
  • a paradicsomokat mosom,majd ketté vágom
  • a tojásokat elkeverem a tejjel,és sózom,borsozom
  • serpenyőben 1 tk.olajat forrósítok,és zsupsz bele a tojásos tejet,ezt addig sütöm amíg éppen csak hogy össze áll / megkapja az omlett alját /
  • közben egy másik serpenyőben a paprikákat,paradicsomokat,és a hagymát elő sütöttem a maradék olajon
  • máris mehet bele a még lágy tojásos masszába,sózom,borsozom,és készre sütöm
  • apróra vágott bazsalikommal megszórva tálalom


No.III.

Zöldséges tofu....én a füstöltet kedvelem,de ez nem az én kívánságlistám,tehát mindenki olyan ízesítéses tofut használ amilyent akar,vagy kap


Hozzávalók


  1. 1 gerezd fokhagyma
  2. 3 tk.szójaszósz
  3. 75 g füstölt tofu
  4. 150 g brokkoli
  5. 1 db piros paprika / kaliforniai /
  6. 50 g zöldbab
  7. 50 ml zöldség alaplé
  8. 1 ek.natúr földimogyoró
  9. 1 ek.szezámmag


Elkészítés


  • a szezámmagot gyorsan megpirítom,majd egy tálkába félreteszem
  • a fokhagymát nagyon apróra / finomra / vágom
  • összekeverem a szójaszósszal,és az 1 tk.olajjal
  • a tofut felkockázom,majd 15 percig pácolom az előbb elkészített szója pácban
  • a pácolást követően a maradék olajban megpirítom a tofukockákat
  • a tofu elkészült,jöhet a helyéra a rózsáira szedett,és megtisztított brokkoli,zöldbab,és a felcsíkozott paprika,ezeket így együtt lepirítom
  • ha jól megpirultak akkor a maradék szójaszószt ráöntöm a zöldségalaplével együtt
  • elkezdem a párolást,ezt egy párpercig csinálom,majd azonnal mehetnek bele a zöldségek
  • amikor a zöldségek kellően megpárolódtak / 2 perc /jöhet a tofu,és a mogyoró
  • még 5-6 percig főzöm,majd a tálalást követően a pirított szezámmaggal megszórom

Jó étvágyat:Đ))))

Nincsenek megjegyzések: