Hozzávalók
- 1 kg sertés tarja
- 30 dkg füstölt sajt
- 4 dl tejföl
- ízlés szerinti mennyiségű őrölt pirospaprika / ÉDES !!! /
- 1 tk.őrölt majoránna
- só
- őrölt bors
- 1 kg burgonya
Elkészítés
- a burgonyát,tisztítom,majd kockákra vágom,és felteszem sós vízben főni
- a húst felszeletelem
- vékonyra kiklopfolom,egy megfelelő nagyságú hőálló tálba,vagy tepsibe fektetem a hús szeleteket
- a sajtot nagy lyukú reszelőn lereszelem,hozzá adom a tejfölt,majd ízesítem a fűszerekkel
- ezek után a hússzeletekre kenem
- fóliával befedem,és irány az előmelegített sütő / kb.180 C /ez kb.így 1/2 óra alatt el is készül
- ha jól megpuhult ez alatta az idő alatt a hús,akkor gyorsan a felülre tenni a sütőben,és a grill fokozat használatával egy kissé megpirítani a tetejét, ha kedvelitek
- közben a burgonya is megfőtt,leszűröm,és botmixer segítségével pürésítem
- jöhet a tálalás
Jó étvágyat:Đ))
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése