nem,nem ez nem az én agy szüleményem,én nem tudok sütiket sütni csak nagyon kevés félét,de tényleg,ezért csak megköszönni tudom szelíd szedernek
Hozzávalók
- 50 dkg liszt
- 20 dkg porcukor
- kristálycukor
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- 2 evőkanál tejföl
- 2 tojás
- kakaópor
- darált dió, vaj és baracklekvár
- 50 dkg túró
- 3 evőkanál búzadara
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csomag vaníliás cukor
- tortabevonó
Elkészítés:
- A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, a masszát három részre osztjuk. 2/3-ba kakaóport szórunk.
- Zsírozott tepsibe először a kinyújtott sárga lapot helyezzük be.
- Megkenjük baracklekvárral, megszórjuk darált dióval.
- Rátesszük az egyik barna lapot, ezt is megkenjük lekvárral és megszórjuk dióval, majd rásimítjuk a túrókrémet.
- Ehhez a tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az áttört túrót és a többi hozzávalót.
- Utoljára kerül hozzá a kemény habbá vert tojásfehérje.
- A túrókrém tetejére helyezzük a másik barna lapot, amelyet villával picit megszurkálunk. Közepes tűznél sütjük.
- Ha kihűlt, sima ét csoki tortabevonóval bevonjuk
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése