Sziszi konyha 2.

Kellemes időtöltést kívánok neked .Köszönöm amiért megnézted a blogot.Remélem találtál kedvedre valót a receptek között.Ha gondolod,nézzél be a másik blogomra is.http://sziszikonyha2.blogspot.hu

2012. február 24., péntek

liba aprólék leves pirított májjal

Hozzávalók
1 liba aprólék (szárny, hát, lábak)
50 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, zöldség, zellergumó, póréhagyma, karalábé, gomba)
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
egész bors, örölt gyömbér, só
1 dl tokaji szamorodni
A levesbetéthez : 10 dkg tészta, 20 dkg libamáj


!

Elkészítés:

  • A libaaprólékot tisztítsuk meg és hideg vízben tegyük fel főni.
  • Amikor felforr a habját szedjük le, sózzuk és kis lángon 30-40 percig főzzük. A keletkező habot szedjük le.
    A zöldségeket a hagymával, a fokhagymával együtt tisztítsuk meg, és vágjuk kisebb darabokra, majd tegyük a levesbe.
  • Adjuk hozzá a szemes borsot, a gyömbért és a bort. Egészen kis lángon főzzük legalább 2 órán át. Néha pótoljuk az elfövő vizet, de csak egy részét, hogy a leves tömény maradjon.
    Amikor elkészült a leves, ízesítjük még ha szükséges, majd a tűzről levéve 5-10 percig pihentesse.
  • Ezután finom szűrőn óvatosan szűrjük át, majd a zöldségeket tegyük ki külön tálba.
    Közben a levestésztát főzzük meg, és szűrjük le.
  • A májat mossuk meg, szárítsuk meg majd vágjuk vékony szeletekre, sózzuk meg és felforrósított serpenyőben hirtelen süssük meg mind a két oldalát.
    A sült libamájat tegyük a tányér közepére, szedjünk mellé zöldségeket, majd öntsük körbe a forró levessel.

Nincsenek megjegyzések: