Sziszi konyha 2.

Kellemes időtöltést kívánok neked .Köszönöm amiért megnézted a blogot.Remélem találtál kedvedre valót a receptek között.Ha gondolod,nézzél be a másik blogomra is.http://sziszikonyha2.blogspot.hu

2012. február 8., szerda

Sertés részei és felhasználása





A friss sertéshús színe világospiros, zsírrétege majdnem fehér színű, tapintásra enyhén rugalmas, majdnem száraz.

A romlott hús színe foltos, helyenként sötétebb, nyirkos, esetleg nyálkás, a zsírréteg megsárgul. Ha ilyet tapasztalunk, azonnal vigyük vissza az üzletbe, vagy rögtön dobjuk ki, mert alkalmatlan a fogyasztásra.

Fej

Felhasználható: füstölve, kocsonyának, főzve

Tarja

Felhasználható: szeletben frissen sütve, füstölve, roston sütve

Hosszú karaj (borda, kotlett)

Felhasználható: egészben sütve, szeletben frissen sütve, rántva, füstölve, aprópecsenyének - ha az állat öreg: csakis elősütve és párolva

Rövid karaj (borda, karmonádli, kotlett)

Felhasználható: egészben sütve, szeletben frissen sütve, rántva, füstölve, aprópecsenyének - ha az állat öreg: csakis elősütve és párolva

Szűzpecsenye

Felhasználható: egészben sütve, szeletben frissen sütve, rántva, aprópecsenyének - ha az állat öreg: csakis elősütve és párolva

Comb (részei: felsál, dió, frikandó, rózsa)

Felhasználható: A legsokoldalúbban a combot használhatjuk fel. Megpárolhatjuk natúrszeletnek, gombás, lecsós húsnak, vagy kiránthatjuk. Fölaprítva gulyást, pörköltet, darált húst készíthetünk belőle.

Ha az állat öreg: csakis elősütve és párolva.

Dagadó (hasaalja)

Felhasználható: pörköltbe, tokányba, vagdaltnak, töltve és sütve, főzve (feltétnek), roston sütve

Oldalas

Felhasználható: sütve, füstölve, pörköltbe, tokányba, vagdaltnak

Lapocka

Felhasználható: füstölve, pörköltbe, tokányba, vagdaltnak

Tokaszalonna

Felhasználható: főzve, abálva

Csülök

Felhasználható: sütve, főzve, füstölve, pörköltbe

Köröm

Felhasználható: kocsonyának, főzve, pörköltbe, tokányba, vagdaltba

Farok

Felhasználható: főzve, pörköltbe, tokány


Nincsenek megjegyzések: