bár a képen tepsiben látható az elkészült étel,de természetesen ti az őzgerincformát is használhatjátok ahogyan az a receptben írva van
Hozzávalók
- 80 dkg csirkemell,
- 20 dkg bacon szalonna,
- 15 dkg reszelt sajt,
- só
- bors
- petrezselyem ízlés szerint,
- 4 evőkanál tejföl,
- 3 evőkanál liszt,
- 2 tojás
- 3 evőkanál tejfölt a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal a petrezselyemmel, 10 dkg reszelt sajttal masszává keverem. A húst apróra kockázom és a sajtos-tejfölös masszához adom.
- Az őzgerincformát kivajazom, megszórom zsemlemorzsával és kibélelem szalonnával úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából. A húsos masszát kanalazom a formába és rá hajtom a lelógó szalonnát. Hosszában a tetejére is teszek szalonnacsíkokat, meg kenem a maradék egy evőkanál tejföllel, majd meg szórom a maradék 5 dkg reszelt sajttal.
- Előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 40 perc alatt készre sütöm. Én ekkor kifordítottam a formából egy tepsire és addig pirítottam, míg a szalonna nem kapott egy kis színt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése