Sziszi konyha 2.

Kellemes időtöltést kívánok neked .Köszönöm amiért megnézted a blogot.Remélem találtál kedvedre valót a receptek között.Ha gondolod,nézzél be a másik blogomra is.http://sziszikonyha2.blogspot.hu

2012. február 22., szerda

Csirkemell őzgerincformában sütve


bár a képen tepsiben látható az elkészült étel,de természetesen ti az őzgerincformát is használhatjátok ahogyan az a receptben írva van



Hozzávalók
  1. 80 dkg csirkemell,
  2. 20 dkg bacon szalonna,
  3. 15 dkg reszelt sajt,
  4. bors
  5. petrezselyem ízlés szerint,
  6. 4 evőkanál tejföl,
  7. 3 evőkanál liszt,
  8. 2 tojás
Elkészítés:

  • 3 evőkanál tejfölt a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal a petrezselyemmel, 10 dkg reszelt sajttal masszává keverem. A húst apróra kockázom és a sajtos-tejfölös masszához adom.
  • Az őzgerincformát kivajazom, megszórom zsemlemorzsával és kibélelem szalonnával úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából. A húsos masszát kanalazom a formába és rá hajtom a lelógó szalonnát. Hosszában a tetejére is teszek szalonnacsíkokat, meg kenem a maradék egy evőkanál tejföllel, majd meg szórom a maradék 5 dkg reszelt sajttal.
  • Előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 40 perc alatt készre sütöm. Én ekkor kifordítottam a formából egy tepsire és addig pirítottam, míg a szalonna nem kapott egy kis színt.
Jó étvágyat

Nincsenek megjegyzések: