Sziszi konyha 2.

Kellemes időtöltést kívánok neked .Köszönöm amiért megnézted a blogot.Remélem találtál kedvedre valót a receptek között.Ha gondolod,nézzél be a másik blogomra is.http://sziszikonyha2.blogspot.hu

2018. augusztus 16., csütörtök

Balkáni hússajt

Hússajt...hmmm a neve hasonlatos az Osztrákok,Németek hússajtjával,a Leberkäse nevű utcai étellel.

Ez egy Balkáni változat,semmi köze az Osztrák-Német  verzióhoz,ha csak a nevük miatt nem közösek.

Az Osztrák hússajtot minden büfében,nagyobb bevásárló központok éttermében reggelizőjében megtalálni Ausztria szerte,de Németországban is jelen van ,és gondolom,hogy a német nyelv területen belül, mindenhol fellelhető.
Személy szerint én imádom,az mellett,hogy 1.20 eu.zsemlével együtt,és akkora hússzeletet adnak,hogy no.....


Na de nézzük ezt a Balkáni verziót.


Hozzávalók

Bármilyen maradék sült ill.főtt hús aprítva,kissé pépesítve
3-4 db tojás, keményre főzött
3 ek.étolaj
1 kk.édes mustár
1 kk.10% étel ecet
1 kk.cukor
só ízlés szerint
őrölt fekete bors ízlés szerint
10 dkg gép sonka,csemege sonka,prémium sonka.....aprítva,kissé pépesítve


Elkészítés

Először is a hamis majonézt készítsük el.

A főtt tojások sárgáját villával összetörjük,ízesítjük,ecettel,mustárral,cukorral,sóval,borssal,elő a habverőt...és az olajat, amit finoman csurgatva a folyamatos keverés mellett adunk a majonéz hozzávalóihoz,és szépen nyugodtan...:) :) relax van.....iszunk egy kávét...ja nem ...keverjük készre a majonézt.Közben azért lehet ám kóstolni,hogy esetleg kell e,ebből ill.abból valami még hozzá,állítsuk be az ízlésünknek megfelelően a majonéz ízét.

Amint elkészült a majonéz,tegyük félre,és foglalkozzunk a hússal,tojás fehérjével,és a sonkával.Ezeket nagyon apróra vagdaljuk,vagy robot gép segítségével,kissé pépesítsük,de nem túlságosan,mert  érezni,látni kellene benne a hús,tojás fehérje,és a sonka darabokat,szóval óvatosan a robot géppel.

Minden össze aprítva,darabolva,jöhet a mix....most mindent egy nagyobb keverő tálba rakunk,és határozott mozdulatokkal összekeverünk minden hozzávalót.

Figyelem....a keveréknek nem szabad túl lágynak lennie,ügyeljünk a hozzávalók adagolására!!!!

Ha mindent jól csináltunk,akkor kaptunk egy jól formázható ,félig kemény masszát.....hurrrá

A kezünkkel formázzuk meg ,tégla lap,vagy kocka alakúra.tegyünk rá nehezéket / vágó deszka,rajta egy vízzel teli lábas/ egy napra irány a frigóba,jól kihűtjük....ellentétben az Osztrákokkal, akik főve melegen adják a zsemlébe az ő változatukat.

Ha valaki érez hozzá affinitást,nos ő aszpikkal is bevonhatja a hússajtot,bizonyára jól fog kinézni.

Tálaláskor,szeleteljük ...előételnek,pirítóssal,kemény tojással,céklával,kovászolt uborkával...mennyei eledel.

Sok sikert mindenkinek. 




Nincsenek megjegyzések: