Nincs mit írnom róla,mert a cicegét,lehet hagyományosan burgonyából készíteni,de azért ne féljünk a burgonyát helyettesíteni,mondjuk cukkinival,tökkel,padlizsánnal,sárgarépával.....bátran tessék kísérletezni,mert ebben is van ám egy kis csavar.
Hozzávalók
1 db kisebb / 1kg/ Hokkaidó tök lereszelve
1/2 fej vöröshagyma lereszelve
1 gerezd fokhagyma
10 dkg PARMESAN sajt reszelve az a bizonyos csavar
liszt,opcionális, amennyit szeretnénk bele,a lényeg,hogy kissé "folyós"maradjon a massza,állítólag ez fogja össze a masszát...PRÓBÁLJÁTOK KI összetört KELLOGG'S CORN FLAKES-al...a liszt helyett
só ízlés szerint
őrölt fekete bors ízlés szerint
1 db tojás
1 csokor friss kapor,aprítva...nyami....
2-5 ek.olaj a sütéshez
"Minden" meghámozva,lereszelve,összetörve,aprítva.....
Nos akkor minden hozzávalót, ( tök,fokhagyma,vöröshagyma,parmesan,liszt,vagy a kellogg's,tojás,kapor ) tegyünk egy keverő tálba,sózzuk,borsozzuk,és keverjük össze,kóstoljuk meg,ha kell sózzuk,borsozzuk még,ha nem kell tovább ízesíteni, akkor tegyük félre.
Serpenyőbe hevítsünk olajat,a forró olajba tegyünk egy evő kanál masszát,óvatosan lapogassuk el,süssük mind két oldalát aranybarnára.
Momentán most a mártogatós helyett,salátát ajánlok hozzá:szeletelt vöröshagyma,szeletelt paradicsom,darabolt uborka,só,bors,1 ek.oliva olaj,2 ek.tejföl,5 dk sós Görög sajt /FETA/.....összekever....hammmmm
Jó étvágyat mindenkinek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése