Sziszi konyha 2.

Kellemes időtöltést kívánok neked .Köszönöm amiért megnézted a blogot.Remélem találtál kedvedre valót a receptek között.Ha gondolod,nézzél be a másik blogomra is.http://sziszikonyha2.blogspot.hu

2018. augusztus 13., hétfő

Rizottó tonhallal, ceruza zöldbabbal...

jújj..ez nagyon jól sikerült,frankón mondom,hogy lövésem volt arról,hogy van e ilyen összeállítással rizottó,ha van,akkor jó...ha meg nincsen..ja most már van :)




Igazából csak a rizottóra fentem  fogamat ,de eszembe jutott,hogy miért is ne kombináljam.
Először csak a zöldbab jutott az eszembe,majd a tonhalas rizottó...hoppá,gyulladt fény az agyam rejtett zugában...mi lenne ha e kettőt össze raknám a rizottóban. 

Nos így is tettem,a tonhal,és a zöld bab is szerepet kapott a rizottóban,és bizony nagyon jó lett.



Hozzávalók 3 főre


0.5 lit. forró alaplé ( zöldség,csont,húsleves),kockából is lehet,de vegetából 


 is,bár ez utóbbitól,teljesen más lesz az íz világa a rizottónak
20-25 dkg rizs ( kerek szemű) arabolico
160 gr. tonhal,nem baj ha nem darabos,jó az aprított,nem kell a legdrágább Rio Mare-t venni
10-15 dkg sós vízben,előre főzött zsenge vágott zöld bab,de tényleg zöld,és nem a sárga..ha így jobban ismeritek,akkor ceruza bab
1 csipet só
10 dkg parmezán sajt reszelve..opcionális,elhagyható 
1 ek.vaj  opcionális,ez is elhagyható
2-4 ek.oliva extra vergine
1 fej vöröshagyma aprítva
1 gerezd fokhagyma szét nyomva,nem préselve,ezt majd kiemeljük az alapból,csak az íze kell 


Elkészítés

Olajat fel hevítjük ,a forró olajba tesszük az aprított vöröshagymát,az egész meg lapított fokhagymát,mérsékeljük a tűzhely hőfokát,folyamatos keverés mellett,lepirítjuk a vöröshagymát,vegyük ki a fokhagymát!
A pirított hagymára tegyük a rizottó rizst,és így pirítsuk üvegesre a rizst  a hagymával együtt,kb.2-5 percig , folyamatosan kevergessük.
Most a forró alapléből merjünk a rizsre,és mind addig kevergessük,amíg be nem issza a levet a rizs ,ezt mid addig kell ismételgetni,amíg a rizs meg nem dagad,és készre nem fő.
Mielőtt elkészülne a a rizottónk,tegyük a rizottóba bele az előre főzött vágott zöldbabot,és a tonhal konzervet,keverjük át jól,1 ek.oliva olajat öntsünk rá,keverés,és kész is a rizottó. De nézzétek a felvételt,remélem mindent jól csináltam,és így nektek is sikerülni fog.


Jó étvágyat,és sok sikert mindenkinek!
 

Nincsenek megjegyzések: