Sziszi konyha 2.
Kellemes időtöltést kívánok neked .Köszönöm amiért megnézted a blogot.Remélem találtál kedvedre valót a receptek között.Ha gondolod,nézzél be a másik blogomra is.http://sziszikonyha2.blogspot.hu
2018. augusztus 13., hétfő
Gorenjskói töltelék
Hozzávalók 10 fő részére
70 dkg fehér kenyér,kis kockára vágva
2 dl tejföl
9 db tojás
30 dkg füstölt hús,kockára vágva
só ízlés szerinti mennyiség
őrölt fekete bors,ízlés szerinti mennyiség
20 dkg vöröshagyma,aprítva,lepirítva
2 gerezd fokhagyma összetörve
1 csokor petruska aprítva
1 csomag marha bél,sertés bél...ezek lehet kapni a nagyobb áruházakban,sajnos több van benne mint egy darab,de jó lesz későbbre is,sós lében van tartósítva.
1 köteg spárga
Elkészítés
Az hozzávalókat egy keverőtálba teszünk,ízlésünk szerint ízesítjük,majd jól összekeverjük .
Tegyük félre ,hogy a kenyér,jól magába szívhassa a nedves anyagokat,és hogy az ízek összeérjenek.
Ez után töltsük a bélbe a masszát,ha van hurkatöltőnk akkor persze könnyű a dolgunk,de fakanállal is meglehet tölteni,hiszen eleinknek sem volt hurkatöltőjük.
Kössük el a bél végeit,majd 180-200 C fokos sütőben süssük meg,ezt az ételt,hidegen és melegen is lehet fogyasztani,reszelt torma,mustár,cékla....stb...
Jó étvágyat.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése