Sziszi konyha 2.
Kellemes időtöltést kívánok neked .Köszönöm amiért megnézted a blogot.Remélem találtál kedvedre valót a receptek között.Ha gondolod,nézzél be a másik blogomra is.http://sziszikonyha2.blogspot.hu
2018. november 30., péntek
Lilahagymás pogácsa
Ó ez egy egyszerű pogácsa recept.
Lássuk is a hozzávalókat ;
50 dkg finom liszt
1 csomag szárított élesztő
25 dkg 20% tejföl
18 dkg sertés zsír
1 egész tojás
1 tojás fehérje, mert,a sárgájával kenjük majd a pogácsákat le.
Só ízlés szerint
1 közepes lilahagyma aprítva
2 ek.olvasztott zsír
Elkészítés:
A lisztet, az élesztővel keverőtálba szitáljuk.
A zsír és a tejföl is legyen szoba hőmérsékletű igy keverjük őket a liszthez.
Azért a tojásokat is adjuk a masszához.
Sózzuk, és jól dagasszuk ki,legyen jó hólyagos.
Akinek van Kenyér sütő gépe,az könnyű helyzetben lesz,hiszen a dagasztó program elvégzi a munka nehezét.
Szóval dagasszuk ki jól,pihentessük egy órán keresztkeresztül.
Nyújtsuk ujnyi vastagra a tésztát, majd ,jöhet az olvasztott zsírral kenés,majd a közben felaprított lilahagymával szórjuk meg a kinyújtott tésztát.
De nem az egésszel ám,tegyünk a másik hajtogatásra is el belőle.
Szóval, nyújtás,kénes,szórás,hajtogatás, ezt még 2x ismételjük meg 30 percenkent.
A kipihenhetett tésztát nyújtsuk ujnyi vastagra ki,éles késsel alakítsuk a tradicionális pogácsa Naszka vonalakat,kenjük le tojás sárgájával és pihentessük kb. 20-25 percet...közben melegítsük a sütőt 160-170 Celsius fokra fel.
A pihentetést követően lehet sütni a pogikat....mennyi ideig..hmmm én momentán rá nézek és ha úgy ítélem meg,hogy szépek,akkor készen is vannak.
De szerintem 15-20 perc alatt szép aranybarnák lesznek.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése