Ez a mi,saját receptünk,nem pöcsölünk mi annyit vele...
a sugo már rég a frigóban,több dobozzal,valamint csak ajánlani tudom, a bolognai maggi és társai port...a már kész sugo,és ez a fűszer keverék,csodákat tesz .....
A ragu ( sugo) hozzávalói:
1 doboz lasagne tészta ( előfőzött)
1 zacskó bolognai fűszer keverék,
1 kg darált hús ( marhát nem darálnak ),így maradt a sertés hús,....1 ek.olajon, fehéredésig lepirítjuk a darált húst...majd hozzáadjuk a bolognai fűszer keveréket (maggi...vagy más névvel ellátott),összekeverjük,3.5 dl.hideg vizet adunk hozzá,és a kész sugot( ez kb.2 dl.volt),igen mi ilyen kis adagokban is fagyasztottunk le sugot......1 óra 30 perc a főzési idő,ennyi idő elég ,hogy kellően besűrűsödjön a sugo.
Besamel mártás ( bechamel sauce):
12.5 dkg vaj,6 evőkanál liszt,5 dl.tej,só,őrölt fehér bors...e kettő utóbbi hozzávalókkal,ízlés szerint bánjunk. Egy edényben,közepes lángon,olvasszuk fel a vajat,adjuk hozzá a lisztet,csomó mentesre próbáljuk elkeverni ( nem fog menni ),folyamatos kevergetés mellett,adjuk hozzá a tejet,fűszerezzük ( só,fehér bors)..NA MOST VISZONT,TÉNYLEG FOLYAMATOSAN KEVERJÜK,KÜLÖNBEN LEKOZMÁL!!! Csomó mentes legyen,lehet hígabb is,akkor nem annyi ideig főzzük,és lehet sűrűbb is ,akkor tovább főzzük...de csak KÖZEPES LÁNGON!!...minden elő van készítve ugye....Na akkor most vajazzuk ki a serpenyőt,sütő edényt...egy sor Bolognai ragu,egy sor tészta,egy sor sugo,egy sor besamel ( bechamel souce),egy sor tészta,egy sor sugo,egy sor besamel,mind addig csináljuk,ameddig elbírja a sütő edényünk magassága,vagy amíg el nem fogynak az összetevők...a sort a besamel( bechamel souce) mártással zárjuk...180 Celsius fokos sütőben 40-50 perc alatt készre is sül a csoda.
Jó étvágyat !!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése